Un català i un italià, sospitosos de l'assassinat del veí de l'Albi a Tailàndia

El mòbil del crim apunta cap a un segrest i extorsió per aconseguir accés als comptes bancaris de la víctima | El cos de l'empresari va ser trobat la setmana passada esquarterat prop del riu Chao Phraya a Bangkok

Imatge del mitjà tailandès que ha informat de la notícia
Imatge del mitjà tailandès que ha informat de la notícia
EFE
05 de febrer del 2016
Actualitzat a les 11:45h
Un català i un italià són els principals sospitosos de l'assassinat de l'empresari català David Bernat a Tailàndia. El cos del veí de l'Albi (les Garrigues) va ser trobat la setmana passada esquarterat prop del riu Chao Phraya a Bangkok. 

El mòbil del crim apunta cap a un segrest i extorsió per aconseguir accés als comptes bancaris de la víctima. La policia ha detectat moviments de grans quantitats de diners des dels comptes corrents a Singapur de Bernat cap a entitats bancàries de l'estat espanyol i Tailàndia. L'últim moviment registrat data del passat 20 de gener a la ciutat d' Ayuthaya, al nord de Bangkok. D'altra banda, també ha transcendit que el sospitós català i la víctima es coneixien amb anterioritat.

Les autoritats tailandeses, que estan col·laborat amb la policia espanyola, van explicar dijous que seguien la pista d'un o diversos estrangers, tot i que també sospiten que hi ha tailandesos que tenien coneixement del crim.

Bernat va estudiar enginyeria informàtica a La Salle de Barcelona, entre els anys 1995 i 2000, i posteriorment va cursar un màster a la Universitat de Berkeley, a Califòrnia, i a l'IESE de Barcelona (2004-2006). Segons consta en el seu perfil de Linkedn, va treballar a Amèrica Llatina fins a principis del 2011 i posteriorment es va traslladar a l'Àsia per treballar en diverses consultories del sud-est asiàtic i Filipines fins que aquest 2015 es va establir com a consultor independent.