La policia creu que el veí de l'Albi va ser assassinat per tailandesos i esbirros estrangers

El cos de David Bernat ha estat trobat en un riu de Bangkok | El municipi decreta dos dies de dol i suspèn els actes del Carnaval en solidaritat amb la família de la víctima

A.Ll / ACN
05 de febrer del 2016
Actualitzat a les 0:48h
Imatge del mitjà tailandès que ha informat de la notícia
Imatge del mitjà tailandès que ha informat de la notícia
David Bernat, el veí de 40 anys de l'Albi (les Garrigues) que ha estat trobat mort en un riu de Bangkok, podria haver estat assassinat per diverses persones. Segons mitjans tailandesos, la policia del país apunta que Bernat podria haver estat assassinat per asfixia per estrangers amb ajuda local i que els fets s'haurien produït entre el 25 i el 27 de gener.

El seu cos va ser trobat en cinc parts diferents al riu que travessa la capital tailandesa. La víctima podria haver estat segrestada i ser objecte d'un robatori però la policia encara no ha determinat les causes definitives.

La darrera vegada que es va veure amb vida a Bernat va ser el passat 20 de gener amb la seva moto, segons un diari de la capital tailandesa. Els familiars de Bernat van denunciar la seva desaparició el passat 2 de febrer en una comissaria dels Mossos d'Esquadra.

L'Albi decreta dos dies de dol i suspèn el Carnaval

Aquest dijous, un centenar de veïns de l'Albi han fet aquest dijous a les set de la tarda un minut de silenci per condemnar l'assassinat de Bernat. A més a més, el consistori ha decretat dos dies de dol, ha suspès els actes del Carnaval i ha posat les banderes a mig pal en solidaritat amb la família de la víctima.

Durant la concentració s'ha llegit un manifest on l'alcaldessa Anna Feliu i la resta de regidors han condemnat ''enèrgicament'' els fets i han volgut deixar palès el ''sentit condol'' a tots els familiars i amics de la víctima, així com sumar-se a ''dolor i sentiment del poble''. A continuació s'ha fet el minut de silenci.

Inicialment s'havia previst fer el Ple d'urgència per condemnar els fets i decretar els dos dies de dol però com que l'assistència de veïns ha estat molt concorreguda s'ha decidit fer directament la concentració de rebuig a l'assassinat, la lectura del manifest i el minut de silenci de record a en David Bernat.