Un veí de l'Albi de 40 anys mor assassinat a Tailàndia

Parts del cos de David Bernat van ser trobades al pas del riu Chao Phraya per Bangkok

Imatge del mitjà tailandès que ha informat de la notícia
Imatge del mitjà tailandès que ha informat de la notícia
Redacció
04 de febrer del 2016
Actualitzat a les 15:30h
Parts d'un cos van ser trobades aquest dilluns a prop del riu Chao Phraya a Bangkok, capital de Tailàndia. Segons informen mitjans locals, serien els de David Bernat, veí de Barcelona de 40 anys i natural de l'Albi (les Garrigues), que havia viatjat al país des d'Iran a finals de gener.

La darrera vegada que va ser vist estava sortint amb una motocicleta el 20 de gener de la Torre Nantiruj, lloc on residia durant la seva estada. A més, la policia va informar que, després de registrar la seva habitació, la targeta d'entrada seguia a dins.

La policia també va revelar que havien rebut una alerta a Bangkok per una persona perduda des d'Espanya. Va ser dissabte, quan parts del seu cos van ser trobades en diferents punts del riu. Les proves del forense van determinar que l'home hauria estat lligat i emmordassat abans de ser assassinat.

Fonts del Ministeri d'Exteriors han explicat a l'ACN que des que va tenir notícia que la persona morta era de nacionalitat espanyola han estat en contacte amb l'ambaixada al país asiàtic i amb les autoritats tailandeses, que s'han fet càrrec de la investigació del cas i ja podrien disposar d'un testimoni, segons el rotatiu.

Bernat va estudiar enginyeria informàtica a La Salle de Barcelona, entre els anys 1995 i 2000, i posteriorment va cursar un màster a la Universitat de Berkeley, a Califòrnia, i a l'IESE de Barcelona (2004-2006). Segons consta en el seu perfil de Linkedn, va treballar a Amèrica Llatina fins a principis del 2011 i posteriorment es va traslladar a l'Àsia per treballar en diverses consultories del sud-est asiàtic i Filipines fins que aquest 2015 es va establir com a consultor independent.