Un fotògraf lleidatà farà de jurat en un «reality show» d'una televisió de l'Índia

Joan Cantó forma part del tribunal del programa "Face of India", un espai que s'emetrà a la televisió de Nova Delhi

03 de febrer del 2016
Actualitzat a les 19:33h
Captura del web del programa televisiu
Captura del web del programa televisiu | NDTV
El fotògraf lleidatà Joan Cantó ha estat escollit per fer de jurat en un reality show de New Delhi Television Limited (NDTV) una televisió de la capital índia nascuda l'any 1988 i que compta amb 1.400 treballadors. El programa, "Face of Índia", es proposa buscar el millor rostre del país, una fita que hauran d'aconseguir els concursants, tots ells fotògrafs especialitzats en retrats.

Cantó explica a NacióLleida que la seva tasca en aquest programa és la de seleccionar els participants del concurs, de qui valorarà prèviament les seves fotografies. Aquesta feina li ha arribat al lleidatà gràcies a l'agència de fotografia per la qual treballa, Getty Images, que va proposar el seu nom per formar part del "tribunal", format per altres tres persones, entre elles Tom Hind, director de continguts creatius de Getty.

De Sidamunt a Nova Delhi

Cantó explica que aquest és un projecte sorprenent perquè el vincula amb un programa que té una enorme audiència potencial, un fet que, diu, "té la seva gràcia perquè jo no em mouré de la meva casa de Sidamunt". En aquest sentit, Cantó explica que és la primera experiència com a jurat d'un programa de televisió, si bé recorda que ha format part de tribunals en altres esdeveniments com el Sony world photography awards i també en diaris com The Guardian.

Paradoxalment, Cantó apunta que a Lleida no ha estat cridat mai per a fer alguna d'aquestes activitats.