La Paeria inicia la campanya de plantació d’arbrat amb 600 nous exemplars

El consistori actua en gairebé un centenar de carrers i places de la ciutat

Redacció
03 de febrer del 2016
Actualitzat a les 17:52h
Dos treballadors plantant un arbre
Dos treballadors plantant un arbre | Paeria Lleida
L’Ajuntament de Lleida ha iniciat la campanya de plantació i reposició d’uns 600 arbres, de més de 50 espècies diferents, en gairebé un centenar de carrers i places de la ciutat, tal com acostuma a realitzar cada hivern. Cal destacar, a més, que l'objectiu de la Paeria és plantar en els propers 4 anys uns 9.000 arbres a la ciutat.

Els treballs de plantació i reposició es perllongaran fins a mitjans de març i els executaran dos grups de treball en zones i barris com el Centre Històric, Pardinyes, Bordeta, Balàfia, Mariola, Joc de la Bola i Alcalde Areny, entre altres.

Un d’aquests grups de treball començarà a plantar els nous arbres als jardins Jaume Magre (Joc de la Bola) i continuarà pels carrers de Ciutat Jardí i la Mariola. L’altre està previst que s’encarregui dels barris de Pardinyes i Balàfia.

Les espècies que s’utilitzaran en aquesta replantació són el Lledoner (Celtis australis), el Negundo (Acer negundo), l’Auro blanc (Acer campestre), l’Arbre de l’amor o arbre de Judea (Cercis siliquastrum), el Xiprés de Leyland (Cupressocyparis leylandii), el Tulípero americà (liriodentron tulipifera), el Cirerer del Japó (Prunus serrulata kanzan), la Prunera de fulles vermelles (Punus cerasifera), la Morera (Morus alba fruitless)  el Plataner (Platanus hispanica) i la Magnòlia comuna, entre altres.