La Junta de Personal denuncia que la Paeria cobreix llocs de treball estructurals amb practicants

El col·lectiu assegura que joves de FP Dual i plans d'ocupació estan assumint responsabilitats i realitzant tasques que haurien de fer professionals amb plaça

Imatge de la Paeria de Lleida
Imatge de la Paeria de Lleida | Arxiu
03 de febrer del 2016
Actualitzat a les 17:35h
La Junta de Personal de la Paeria ha denunciat una mala praxi del consistori a l'hora de cobrir diversos llocs de treball estructurals. La presidenta del col·lectiu, Estela Guerra, ha lamentat que diverses de les tasques que haurien de ser responsabilitat de professionals amb plaça són realitzades per joves de FP Dual i plans d'ocupació, que treballen al consistori "per aprendre" i no per desenvolupar una feina per la qual no estan preparats.

La queixa es fa per "protegir" els joves practicants

En aquest sentit, Guerra ha indicat que la Junta de Personal ha fet pública aquesta queixa amb voluntat de "protegir" aquestes persones practicants, alhora que ha demanat a l'equip de govern del PSC que convoqui les places necessàries per acabar amb aquests desajustos laborals.

La presidenta de la Junta de Personal ha apuntat que les feines on hi ha aquests problemes es troben en escoles bressol, consergeries, al cementiri o al departament d'informàtica, entre altres, si bé ha posat l'accent en el fet que cap dels professionals que treballen amb aquests "practicants" ha obligat a que desenvolupessin tasques que no els hi corresponia ni per formació ni per contracte.

De la mateixa manera, Guerra creu que tampoc des de l'executiu d'Àngel Ros s'obliga a que els treballadors dels plans d'ocupació i de FP Dual assumeixin responsabilitats que estan per damunt de la seva preparació, i atribueix la situació actual a una improvisació del dia a dia que porta a que aquests joves no estiguin realitzant les seves pràctiques de la manera que els hi pertocaria.

La Paeria no té constància d'aquesta situació

Des de la Junta de Personal s'assegura que s'han posat en contacte amb la Paeria, i que la resposta rebuda ha estat que es desconeix aquesta situació. De la mateixa manera, NacióLleida també ha preguntat sobre aquesta qüestió a fonts properes a alcaldia, que han admès no saber res del tema.