Mollerussa acollirà la primera fira estatal de drons de carreres

L'alcalde de la ciutat destaca l'oportunitat de negoci que genera aquest nou model de certamen

L'alcalde de Mollerussa ha presentat les fires del 2016
L'alcalde de Mollerussa ha presentat les fires del 2016 | Oriol Bosch
02 de febrer del 2016
Actualitzat a la 13:28h
Mollerussa acollirà la primera fira estatal de drons de carreres. Així ho ha anunciat aquest dimarts l'alcalde de la localitat, Marc Solsona, que ha presentat el cicle de certàmens que la capital del Pla d'Urgell ha programat per aquest 2016.

El primer edil ha destacat que aquesta és una fira pionera a Espanya i que ja compta amb una seixantena d'inscrits, un factor "que assegura l'èxit d'aquesta nova proposta" segons ha dit Solsona.

La fira es celebrarà del 26 al 28 de febrer, i comptarà amb dues parts; la del circuit de carreres i la dels expositors. Segons Solsona, la programació d'una competició d'aquestes característiques permet obrir un mercat tecnològic "que es podrà explotar en els propers anys al municipi".

La nova Fira E-Vents, al novembre

En el marc de la presentació del nou cicle firal, Solsona ha anunciat la creació de Fira E-Vents, un certamen innovador que el consistori ha anat treballant durant el darrer any i que es celebrarà al novembre. L'alcalde de Mollerussa ha indicat que aquesta és una fira diferent que està concebuda com un petit parc "parc temàtic" sobre el comerç de la ciutat. Com a novetat, aquesta nova fira obrirà les seves portes a la nit i en el marc del "Black Friday".

Així i partint de la base que es farà de nit, la fira E-Vents comptarà amb desfilades de moda, els camions de Food Truck, oci nocturn, música, i 'show-cooking', entre d'altres. Marc Solsona ha explicat que per tal de generar atracció d'expositors es vendrà la fira en ''temps i no metres quadrats d'exposició'', i que esperen que pugui servir per ''canalitzar el dèficit que hi ha a Mollerussa en oci nocturn''.

El 2016 doncs, comptarà amb 9 certamens firals programats a Mollerussa, a més a més dels diferents Vermutets que es convoquen esporàdicament amb la col·laboració del establiments de restauració de la ciutat.

Fira Mollerussa supera els 7,5 milions de volum de negoci

Solsona ha posat en valor també la Fira de Sant Josep, l'eix vertebrador del cicle firal organitzat per Fira Mollerussa, que en els darrers anys ha superat el 7,5 milions d'euros de volum de negoci.

Sobre aquest tema, l'alcalde ha destacat el certamen que se celebra de maquinària d'ocasió, l'únic que s'organitza a les comarques de Ponent.