Apareixen trampes per a ciclistes en una serra de Rosselló

Un filferro amb punxes lligat d'arbre a arbre i situat a un metre d'alçada del terra

Imatge del filferro amb punxes lligat entre arbre i arbre en una trialera del Rosselló
Imatge del filferro amb punxes lligat entre arbre i arbre en una trialera del Rosselló | ACN
Redacció
01 de febrer del 2016
Actualitzat a les 11:22h
Aficionats a la BTT de Rosselló (Segrià) van trobar divendres passat en un punt d'una serra que està prop del municipi una trampa col·locada expressament per obstaculitzar el pas de ciclistes. Es tractava d'un filferro amb punxes lligat d'un arbre a un altre i situat a un metre d'alçada del terra a l'inici d'una trialera molt concorreguda pels aficionats a la bicicleta. Els fets han estat denunciats als Mossos d'Esquadra que han obert una investigació al respecte.

El malestar dels aficionats a la BTT de Rosselló s'ha agreujat des que divendres passat es va localitzar una trampa formada per un filferro amb espines a una de les trialeres més concorregudes de la serra d'aquest municipi. Ràpidament les imatges d'aquesta trampa es van estendre per les xarxes socials i entre els col·lectius de ciclistes ja que és la primera d'aquestes característiques que s'ha localitzat a les terres de Lleida. Els ciclistes van anar aquest diumenge a denunciar la col·locació d'aquesta trampa davant els Mossos d'Esquadra que han obert una investigació pel que podria ser un delicte de lesions lleu en grau de temptativa.

El regidor d'Esports de Rosselló, Joan Andreu Urbano, ha explicat que la serra freqüentada pels ciclistes i també corredors forma part d'un vedat de caça i que això ha derivat en alguns malentesos entre els dos col·lectius. Fins i tot el consistori va decidir mediar per frenar el conflicte i va estipular que els dijous, els diumenges i els festius la serra podria ser utilitzada principalment pels caçadors ''ja que legalment hi tenen tot el dret'', i que els ciclistes mirarien de no anar-hi per no entorpir la cacera. Això no obstant, segons Urbano com que la serra és molt a prop de Lleida hi ha gent de fora del municipi que també hi va i no tothom és coneixedor d'aquesta regulació.

Els ciclistes asseguren que ja fa temps que han de retirar troncs o rocs que s'han col·locat expressament al mig de les trialeres per tal d'obstaculitzar-ne el pas però l'alarma ha saltat quan ha aparegut aquest filferro d'arbre a arbre. Un altre episodi polèmic entre ambdós col·lectius va tenir lloc per les festes de Nadal, quan un caçador va encanonar un jove de disset anys que practicava bicicleta. Tot plegat va ser arrel d'una discussió perquè el jove va veure com el caçador estava desmuntant un pas que estava arreglat per facilitar la circulació de bicicletes. Els familiars del noi van posar una denuncia i els Mossos d'Esquadra també estan investigant aquest episodi.

Des dels Mossos d'Esquadra es confia que amb la finalització de la temporada de caça a finals d'aquest mes de febrer aquesta problemàtica vagi a menys però recorden que com que la serra en qüestió és titularitat de l'Ajuntament és des d'aquesta institució d'on s'ha de concretar i regular-ne l'ús per decidir si es vol que sigui un parc urbà o un vedat de caça.