Frenada en sec

El Lleida Esportiu cau amb claredat al camp de l'Hèrcules i desaprofita l'oportunitat d'allunyar-se d'un rival directe en la lluita pel play-off | Els alacantins han controlat els lleidatans, que no perdien des del passat 24 d'octubre

El Lleida ha perdut contra l'Hércules
El Lleida ha perdut contra l'Hércules | Lleida Esportiu
Redacció
31 de gener del 2016
Actualitzat a les 19:22h
Després de 12 partits sense perdre, el Lleida Esportiu ha caigut aquest diumenge al Rico Pérez d'Alacant contra l'Hèrcules, que s'ha imposat per 2 a 1 en un partit fluix dels lleidatans, superat en joc i ocasions. Els d'Idiakez no han sabut aprofitar l'ocasió de deixar enrere un dels rivals directes en la lluita pel play-off, i han estat superats per un rival que ha merescut la victòria.

Els valencians han sortit més connectats al camp, i han sabut frenar els lleidatans, avui quadribarrats. El Lleida ha tingut molts problemes per controlar l'esfèrica i desplegar el seu joc, tapat per una pressió alta de l'Hèrcules, que ha portat el pes del partit durant la primera part i ha fet patir els lleidatans en defensa, sobretot per la banda dreta. No han trobat el tempo del matx els d'Idiakez, que només s'han aproximat a la porteria rival en dues tímides oportunitats d'Albístegui i Urko, que no han ni posat la por al cos a la grada alacantina.

L'Hèrcules lliga curt un Lleida imprecís i desbordat

Els primer 45 minuts han estat poc menys que un monòleg de l'Hèrcules, que s'ha trobat còmode amb la pilota controlada i ha trobat forats per fer mal. Ha estat insistent en atac l'equip local, que avui estrenava entrenador, i ha trobat el premi al minut 26 després d'una combinació en atac que ha culminat Yeray amb una canonada des de la frontal de l'àrea que ha fulminat Crespo. No li ha perdut la cara al partit el Lleida tot i el marcador en contra, i en els minuts següents al gol ha mantingut el tipus intentant l'associació al mig del camp.

Toño i Crespo regalen el segon gol

Aquesta intenció ha quedat trencada, però, minuts després. Un malentès entre Toño Vázquez i Crespo a l'hora de cobrir la pilota l'ha aprofitat Espinosa per col·locar el 2 a 0 que posava el partit molt complicat pels lleidatans, que des del 24 d'octubre que no perdien. L'Hércules ho ha seguit provant, i només el xiulet de l'àrbitre ha evitat algun gol més.

A la represa, el Lleida hi ha posat més cor que cap conscient que el resultat era complicat de remuntar. En els primers compassos de la segona, l'Hèrcules hauria pogut sentenciar si hagués afinat en un contraatac muntat a partir d'una pèrdua de pilota de Marc Martínez, però la defensa visitant ha aconseguit avortar el perill. Idiakez ha donat entrada a Óscar Vega i ha tret Diego Suárez per intentar canviar la dinàmica del partit, i en certa manera ho ha aconseguit, però no de manera suficient per escurçar distàncies.

Reacció tardana dels lleidatans

L'Hèrcules ha aixecat un punt del peu de l'accelerador, i s'ha limitat a controlar un Lleida voluntariós però poc encertat. Els locals han anat deixant passar els minuts sense que els d'Idiakez els posessin en excessius problemes. Fins i tot haurien pogut fer el tercer si haguessin aprofitat les badades defensives dels lleidatans, però quan semblava que el matx esllanguia, Vega al minut 85 ha col·locat la pilota al pal llarg del porter local per posar emoció al partit.

El Lleida, fora del play-off

En els darrers minuts, el Lleida ha accelerat el ritme per buscar el gol, i han dut el control del partit creant alguna ocasió de perill per mediació de Marc Martínez. Fins el darrer segon han buscat l'empat els visitants, però el gol de Vega ha arribat massa tard per impulsar la reacció. El col·legiat ha xiulat el final i ha deixat els de la Terra Ferma fora del play-off amb 38 punts, a 11 del líder.