Mireia Boya: «És precipitat dir que la CUP donarà suport als pressupostos»

La diputada de la CUP insisteix en la creació d'uns comptes de "marcat caire social"

À.Ll
31 de gener del 2016
Actualitzat a les 16:56h
Mireia Boya, diputada de la CUP
Mireia Boya, diputada de la CUP | TV3
La diputada i presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya, ha assegurat aquest diumenge que "és precipitat" assegurar que la seva formació donarà suport als nous pressupostos del Govern de la Generalitat. En una entrevista a TV3, la política aranesa ha insistit en la necessitat de crear uns comptes "de marcat caire social", una reivindicació que l'ha vinculat amb el pla de xoc social reclamat en els darrers mesos pels cupaires.

Boya ha indicat que la CUP "es mirarà amb bons ulls" els pressupostos si són sensibles a les ajudes socials, si bé ha destacat que la decisió final sobre els nous números sortirà dels debats que s'organitzaran a les assemblees territorials.

Diu que Catalunya "ha de fer camí" al marge dels moviments polítics a Espanya

En relació al procés sobiranista, Boya ha apostat per "anar fent camí" des de Catalunya al marge dels moviments polítics que es puguin donar a Espanya. En aquest sentit, la diputada no creu que Podemos arribi fins al final en el seu compromís de fer un referèndum a Catalunya, una oferta que, ha dit, no compta amb el suport d'una majoria política al Congrés.