Elionor de Borbó continuarà sent comtessa de Cervera «amb molt d'orgull»

El ple de l'Ajuntament de la capital de la Segarra havia sol·licitat a la filla del rei que renunciés al títol

Redacció
31 de gener del 2016
Actualitzat el 02 de febrer a les 12:52h
Joan Carles, Felip i Elionor
Joan Carles, Felip i Elionor | Casa Reial
La Casa del Rei ha contestat a l'escrit de l'Ajuntament de Cervera que demanava que la princesa Elionor de Borbó renunciés al títol de comtat d'aquesta ciutat, afirmant que "com a hereva de la Corona d'Espanya, ostenta amb molt d'orgull, entre altres títols, el de comtessa de Cervera", ha explicat a Europa Press l'alcalde, Ramon Royes.

El cap de la Casa del Rei, Jaime Alfonsín, respon així a l'Ajuntament en una carta enviada a finals de novembre i amb registre d'entrada a l'Ajuntament l'1 de desembre. L'alcalde havia demanat reiteradament resposta a la moció acordada el juny del 2014, per majoria simple, que sol·licitava que la princesa renunciés al títol de comtessa.

Alfonsín recorda a l'alcalde l'article 57.2 de la Constitució: "El príncep hereu, des del seu naixement o des que es produeixi el fet que origini el tractament tindrà la dignitat de Príncep d'Astúries i dels altres títols vinculats tradicionalment al successor de la corona".

El juny del 2014, quan el ple municipal de la capital de la Segarra va plantejar la renúncia, va argumentar que Cervera no se sent representada per una Monarquia "anacrònica i desfasada". L'alcalde recorda que Cervera havia demanat també la renúncia al títol quan l'ara rei Felip VI era comte de Cervera, tot i que la Casa Reial no va contestar llavors i sí que ho ha fet ara amb la filla del monarca.