VÍDEO L'interior de l'església de Rosselló després de l'esfondrament del campanar

L'edifici havia tingut poc manteniment en els darrers anys

L'interior de l'església en runes
L'interior de l'església en runes | Noemí Banyeres
Redacció
29 de gener del 2016
Actualitzat el 30 de gener a la 1:30h
Ple de runa. Així ha quedat l'interior de l'església del Sant Pere de Rosselló, que aquest matí ha patit l'esfondrament del campanar. L'arquitecta del municipi, Noemi Banyeres, ha cedit les imatges de l'interior de l'edifici, que en els darrers anys havia tingut poc manteniment.

Les famílies desallotjades ja han tornat a casa

Les dues famílies desallotjades per precaució aquest divendres al matí, una hora abans que s'esfondrés el campanar de l'església de Sant Pere de Rosselló (Segrià), ja poden tornar a casa. Després que els operaris hagin retirat la runa, els tècnics de l'Ajuntament han entrat a l'edifici danyat per comprovar l'afectació real i si aquest era segur pels seus inquilins.

L'alcalde de Rosselló, Josep Abad, ha explicat que, segons els tècnics, no hi ha hagut afectació en l'estructura de l'edifici i que els danys es limiten a la façana, concretament a un dels balcons. Així doncs les dues famílies residents, de 5 i 4 membres cadascuna respectivament, poden tornar a casa després de l'ensurt. El campanar s'ha esfondrat quan passaven quinze minuts de les onze del matí.

Fa tres setmanes es va observar una esquerda de grans dimensions i el Bisbat de Lleida havia contractat un enginyer per avaluar la situació. Mentre s'esperava l'informe, aquest matí ha caigut una llosa que ha aixecat totes les alarmes i ha fet desallotjar d'immediat la plaça i les famílies de l'edifici contigu.