Per a què existeix la butxaca petita dels texans?

per Redacció, 28 de gener de 2016 a les 19:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de gener de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Foto: Pixabay


Una butxaca més petita dins la butxaca dels nostres texans. Avui en dia potser molts no l'hem ni utilitzat però hi segueix sent. La pregunta per a què serveix o servia i quina funció tenia, la resol una de els companyies que els va crear: Levi's. I la veritat és que han tingut diversos usos al llarg de la història: des de guardar rellotges i monedes fins a portar-hi preservatius. 


L'inici de la butxaca cal buscar-la a finals del segle XIX, quan els vaquers, abans que es popularitzessin els rellotges de canell, feien servir rellotges de butxaca. Per protegir-los, aquest petit espai els anava com a anell al dia. El pas de la butxaca al canell, però, no va eliminar aquest espai en els pantalons més populars, que s'ha seguit utilitzant fins als nostres dies.

Segons expliquen en el seu blog, "els primers texans tenien quatre butxaques: una a la part del darrere i dues de normals i l'apartat per al rellotge a la part davantera. Aquesta butxaca extra s'ha utilitzat per guardar moltes coses: des de condons passant per llumins i tiquets, per anomenar-ne alguns".

 

Participació