Quatre detinguts al Segrià que formaven part d'una xarxa dedicada al cultiu de marihuana

Pertanyien al mateix grup que les sis persones detingudes pels Mossos d'Esquadra al novembre

ACN
28 de gener del 2016
Actualitzat a les 18:27h
Els Mossos d'Esquadra han detingut aquesta setmana quatre persones dedicades al cultiu de marihuana que formaven part d'una xarxa dedicada al tràfic de drogues, de la qual els Mossos van detenir al novembre de 2015 sis persones, considerades el nucli del grup, a Corbins i la partida de Llívia, al Segrià.

Els detinguts del novembre llogaven cases a diversos punts de la comarca per cultivar marihuana i altres persones s'encarregaven de l'habilitació de l'habitatge pel cultiu de la droga. Ara els Mossos han detingut quatre persones, tres homes i una dona, tots ells de nacionalitat espanyola, en cases d'Alguaire, Almacelles i a la partida Peixa-Sommés de Lleida. Se'ls imputa un delicte contra la salut pública i de defraudació de fruit elèctric ja que tenien connectats de manera irregular els cables elèctrics per agafar la llum del carrer.
 
Arran de la detenció al novembre de les sis persones que formaven el nucli del grup criminal, els Mossos van seguir investigant perquè sospitaven que altres persones col·laboraven amb ells en el cultiu de marihuana. Arran d'aquesta investigació, aquest dimarts van detenir en una casa del carrer Merlí d'Alguaire un home i una dona de 35 i 38 anys de nacionalitat espanyola. Al pati posterior de l'habitatge van trobar un espai per animals disposat en sales per cultivar la droga així com cables de llum connectats a la llum pública.

També van detenir al carrer Batlle Anastasi d'Almacelles un home de 23 anys. A la planta sotacoberta de la casa van trobar 163 testos amb plançons així com diverses plantes de marihuana que havien començat a cultivar feia una setmana. A més, la casa estava preparada per evitar olors a l'exterior.

Finalment dimecres 27, a la partida Peixa-sommés de l'Horta de Lleida (darrera de les Basses d'Alpicat) van localitzar una altra casa i al seu magatzem material amb més de 400 testos, fertilitzants i estris pel cultiu de marihuana. Van detenir a un jove de 23 anys veí d'Albesa.

El detingut d'Almacelles ha passat aquest dijous a disposició judicial i els altres tres van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. En l'operació del novembre, amb la detenció de sis persones, es van comissar 1.300 plantes de marihuana.