La Paeria vol incrementar un 30% l'arbrat a la ciutat de Lleida i posarà en marxa aquest any tres boscos urbans

L'Ajuntament pretén que la capital del Segrià compti aquesta legislatura amb 9.000 arbres més, la majoria autoproduïts a través dels vivers municipals

La Paeria produirà dos vivers municipals
La Paeria produirà dos vivers municipals | Paeria Lleida
ACN
28 de gener del 2016
Actualitzat a la 13:47h
La Paeria s'ha marcat com a objectiu de legislatura incrementar un 30% l'arbrat a la ciutat de Lleida, el que significa unes 9.000 unitats més del les que hi ha actualment. Aquest salt quantitatiu es farà principalment a través del projecte de 'boscos urbans' que s'aniran plantant en diversos solars municipals.

Els tres primers es volen posar en marxa aquest mateix any a Cappont, Balàfia i Magraners, seguint l'exemple del bosc que al maig ja es podrà gaudir al costat del Museu de la Ciència a Gardeny. L'objectiu del consistori és que la gran majoria dels arbres i els arbustos s'autoprodueixin en un cicle tancat als vivers municipals que hi ha a la partida de Copa d'Or i de Rufea.

Així ho han explicat aquest dijous l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el tinent d'alcalde responsable d'Urbanisme, Fèlix Larosa. Asseguren que la voluntat d'aquest pla és fer de Lleida una ciutat més sostenible, guanyar zones d'ombra a l'estiu i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.
 
De moment els vivers de la Paeria (un viver d'arbustiva pilot i un viver forestal municipal) ja han produït prop de 10.000 llavors i esqueixos d'una àmplia varietat de plantes i arbres com roures, alzines, sàlvia, heura, crisantem, pollancres, salzes o tamarius, entre d'altres. La producció pròpia de planta arbustiva ja ha permès enjardinar dues places i espais públics de la ciutat: la plaça dels Germans Queralt del Secà de Sant Pere i l'espai davant del Casal Social de la Mariola.