La històrica botiga «Innovació» de Lleida tanca les portes després de 93 anys

El propietari assegura que no ha pogut fer una ampliació de capital per competir amb els nous models comercials, dominats per les franquícies

Redacció
26 de gener del 2016
Actualitzat a les 14:04h
Imatge de la botiga tancada
Imatge de la botiga tancada | GoogleMaps
Una de les botigues de roba de més renom a la ciutat de Lleida, Innovació, tancarà portes després de 93 anys en funcionament. El mític establiment ubicat al carrer Major ha decidit abaixar la persiana després de comprovar que no hi ha negoci suficient com per aguantar tota l'estructura empresarial de la marca.

Segons apunta el propietari, Jordi Baraldés, l'adaptació a les noves maneres de comprar de la gent suposa una ampliació de capital que no s'ha pogut aconseguir, un fet que ha obligat a iniciar el procés de tancament, que s'enceta aquest mateix dimarts amb la liquidació de l'inventari.

El fet que Innovació sigui una botiga multimarca també és un dels factors, diu Baraldés a Segre, que ha provocat el tancament, ja que el consumidor té tendència a anar a les franquícies, un model d'establiment que ha anat creixent en els darrers anys al centre de la ciutat.

Actualment hi treballava a la botiga la quarta generació familiar. Tot i això, l'establiment de Rovira Riure continuarà en funcionament.