La Generalitat invertirà 9,5 milions en la millora del Port de la Bonaigua

L'actuació principal consistirà en la construcció d'una plataforma que reduirà el temps de trajecte fins la Val d'Aran | Les obres s'executaran en diferents actuacions repartides entre el 2016 i el 2019 | Es tracta d'una vella reivindicació del territori

Jordi Ubach
26 de gener del 2016
Actualitzat a les 12:45h
El Port de la Bonaigua experimentarà millores en els propers anys
El Port de la Bonaigua experimentarà millores en els propers anys | ACN

El Port de la Bonaigua experimentarà millores en els propers anys. Foto: ACN


La Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha anunciat que invertirà 9'5 milions d'euros (MEUR) a la carretera C-28, al Port de la Bonaigua, en diferents actuacions repartides entre el 2016 i el 2019. La primera d'elles arribarà aquest estiu, en una intervenció que suposarà 1'5 milions d'euros i que consistirà en la instal·lació de dispositius antiallaus, paravents i una visera a la zona del Comial de Sorpe, per tal de minimitzar el risc d'allaus en la temporada d'hivern en aquest sector de la carretera.

Territori i Sostenibilitat també invertirà entre els anys 2017 i 2019 un total de 8 MEUR per diverses actuacions des del Cap del Port de la Bonaigua fins a Tredòs a Naut Aran. Aquestes millores consistiran, en bona part, en l'execució d'una plataforma de formigó amb voladís pilotat que permetrà reduir el temps de trajecte entre el Pallars Sobirà i la Val d'Aran.

També es preveu l'ampliació de la calçada de 5 a 7 metres per reduir la perillositat de les conegudes com a corbes del Tonyon, així com la construcció de murs de contenció amb ancoratges. Aquest seguit d'actuacions permetran, segons fonts del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, "posicionar aquesta ruta com a preferent entre Barcelona i Vielha durant tot l'any". Totes dos actuacions estan encara en procés d'elaboració del projecte i seran presentades properament pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. 

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís, ha expressat la seva satisfacció i la de tot el territori per la notícia i ha anunciat la intenció de l'ens que presideix de liderar una comissió de seguiment amb la participació de les administracions locals i els sectors econòmics de la comarca, "ampliable a tot el sector del turisme de neu i de natura".