La Crida denuncia que la Paeria fa cas omís a les preguntes del Síndic sobre la normativa d'usos lingüístics

Josep Giné assegura en un document que l'executiu local no ha respost tot i el "temps prudencial"

À.Ll
25 de gener del 2016
Actualitzat a les 17:58h
El Síndic, Josep Giné
El Síndic, Josep Giné | Àlvar Llobet
La Crida per Lleida-CUP ha denunciat aquest dilluns que el govern local d'Àngel Ros passa del Síndic de Greuges de la Paeria, que a instàncies de la formació independentista va presentar una pregunta en relació al compliment de la normativa d'usos lingüístics al consistori. 

El grup municipal ha fet públic un document del mateix Síndic, Josep Giné, en el que s'hi concreta que el consistori encara no ha donat cap resposta a la seva pregunta tot i que ha passat "un temps prudencial". En aquest sentit, Giné explica que s'ha tornat a fer aquesta petició a l'executiu socialista.

Una denúncia per incompliment de la normativa

La denúncia de la Crida davant del Síndic va estar motivada per fet que l'executiu d'Àngel Ros està incomplint el reglament d'usos lingüístics del consistori. La formació assegura que ha comprovat com l'Ajuntament de Lleida tramet documentació en català i en castellà, una decisió que contravé la normativa vigent, que especifica la preferència del català en els tràmits alhora que destaca que el castellà serà utilitzat sempre i quan es faci una petició expressa.

En aquest sentit, la formació lleidatana indica que ha rebut queixes de lleidatans a qui se'ls hi ha enviat documents en els dos idiomes sense una petició prèvia.