La Paeria fixarà condicions als bars per instal·lar terrasses als carrers

El consistori treballa en una ordenança que contempla prohibir el tancament d'aquests espais i la col·locació de mobiliari

Redacció
24 de gener del 2016
Actualitzat a la 1:02h
Imatge d'una terrassa a la plaça Sant Joan de Lleida
Imatge d'una terrassa a la plaça Sant Joan de Lleida | Arxiu
L'Ajuntament de Lleida està treballant en una nova ordenança que regularà la instal·lació de terrasses als carrers de la ciutat. Mitjançant la Fundació de Paisatge Urbà, el consistori ha redactat un esborrany que contempla diversos punts que hauran de ser seguits per aquells propietaris d'establiments que vulguin ampliar el seu local a l'exterior.

D'aquesta manera, la Paeria preveu vetar la col·locació de mobiliari, jardineres o tarimes que no estiguin autoritzades expressament pel consistori, així com tampoc es permetrà que aquests espais a l'aire lliure estiguin delimitats. Tot i això, les terrasses sí que podran estar protegides amb para-sols, carpes i elements verticals durant l'hivern. Els espais, apunta Segre, es delimitaran amb una pintura que no ressalti del paviment.

D'altra banda, l'ordenança també es centra en els rètols dels locals, que hauran d'estar col·locats a una alçada mínima de 2,5 metres i no sobresortir més de 15 centímetres.

La Paeria, disposada a facilitar les terrasses al centre de Lleida

Aquesta nova normativa que preveu la Paeria entronca amb la voluntat mostrada per l'equip de govern el passat mes d'abril, que es va mostrar disposat a facilitar que els bars del centre de la ciutat puguin tenir terrasses. La Comissió Informativa d'Urbanisme celebrada aquest dilluns s'ha donat llum verda a iniciar els tràmits que possibilitin que els locals més cèntrics de la ciutat puguin habilitar espais exteriors.