La Paeria prohibirà estendre la roba en llocs visibles dels balcons

El consistori prepara una ordenança que vetarà també les antenes i els aires condicionats a les façanes

Blocs de pisos amb antenes al Centre Històric
Blocs de pisos amb antenes al Centre Històric | ACN
Redacció
21 de gener del 2016
Actualitzat a les 12:35h
La Fundació del Paisatge Urbà de Lleida està preparant una ordenança reguladora que afecta directament la gestió dels edificis de la ciutat. En l'esborrany de document, que l'organisme ha enviat als membres del Patronat, s'hi destaquen diverses mesures com la de prohibir estendre roba en llocs visibles dels balcons, així com també la instal·lació d'antenes i d'aires condicionats a les façanes, que no es podran instal·lar a l'exterior.

L'objectiu de la fundació és garantir un entorn urbà agradable i harmònic, una fita que es considera assumible amb aquestes condicions, que s'aniran implementant de manera progressiva. Sobre les antenes, es pretén acabar amb la imatge dels blocs de pisos curulls de parabòliques, per la qual cosa, s'obligarà a posar una antena comunitària si n'hi ha més de dos per a ús individual segons Segre.

Els tendals, també regulats

Els tendals també es veuran afectats per aquesta nova normativa, que concretarà que no poden sortir més de 15 centímetres quan estiguin plegats. En relació al color, la fundació de la Paeria proposa que els tendals estiguin en consonància amb el cromatisme de l'edifici, que n es podrà pintar de colors estridents.