Comptes municipals

El nou pressupost de les Borges Blanques superarà els 6,2 milions

Inclourà el retorn del 75% pendent de la paga extra del 2012 retinguda als funcionaris i l'augment de l'1% de la seva massa salarial

per ACN, Les Borges Blanques, 20 de gener de 2016 a les 18:51 |
L'equip de govern de les Borges Blanques | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de gener de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha avançat aquest dimecres el pressupost per al 2016, que aquest dijous s'aprovarà en comissió informativa i que ascendeix a 6.236.783 euros. Una de les novetats principals serà la inclusió d'una partida per abonar el 75% pendent de la paga extra del 2012, retinguda per l'Estat als funcionaris i treballadors públics, i l'augment de l'1% de la seva massa salarial.

A més, els comptes preveuen amortitzar 524.000 euros del deute municipal i destinar 706.585 euros a inversions per adequar i millorar l'espai públic urbà. Entre les actuacions previstes, destaquen l'actuació al vial que connecta la rectoria amb el canal, la segona fase de restauració del molí d'oli de Cal Gineret i l'arranjament de la sortida de la ciutat en direcció a Tarragona.
 
Entre les obres de millora previstes en els comptes, destaquen l'actuació al vial que connecta la rectoria amb el canal, ja que és molt freqüentat pels usuaris de la llar d'infants del Col·legi Mare de Déu de Montserrat i que presenta un ferm força deteriorat, amb el conseqüent risc per a la població; la segona fase de restauració de l'antic molí d'oli de Cal Gineret, que inclou la millora de la façana per fer-lo visitable, i l'arranjament de la sortida de la ciutat en direcció a Tarragona, entre altres actuacions.


Mir també ha destacat que el pressupost d'enguany disposa de major capacitat d'inversió i despesa pròpies, després d'haver renegociat a la baixa els interessos dels préstecs vigents amb les entitats financeres. Segons l'alcalde borgenc, això permetrà, entre altres, incrementar l'aportació a les associacions de la localitat, mantenint les subvencions a les que ja rebien ajudes, però incorporant-ne de noves que encara no en percebien. 

 

Participació