La Crida inicia una campanya per canviar els noms franquistes dels carrers de Lleida

La formació anuncia que enviarà 1.000 tríptics als habitatges dels espais de la ciutat que tenen un nom de l'època de la dictadura

Redacció
19 de gener del 2016
Actualitzat a les 19:31h
Membres de la Crida per Lleida han presentat la campanya
Membres de la Crida per Lleida han presentat la campanya | Crida per Lleida
La Crida per Lleida-CUP ha anunciat que enviarà aquesta setmana 1000 tríptics als habitatges dels carrers de Lleida que homenatgen franquistes amb l'objectiu els veïns facin sentir la seva veu per retirar aquesta nomenclatura. L'objectiu de la formació independentista és fer pressió i garantir que s'aprovi la moció que es presentarà al ple d'aquest mes de gener per canviar el nom d'aquestes vies públiques per el d'altres persones relacionades amb la lluita per la justícia social, la democràcia i la llibertat .

Entre els noms a substituir es fa constar, per exemple, el de Ramon Areny Batlle, alcalde de Lleida de 1939 a 1941. Durant el seu mandat existiren a Lleida (a banda de la presó), tres camps de concentració: al Seminari Nou, a la Seu Vella i a la fàbrica Vilalta. Des de l'entrada dels feixistes a Lleida fins al 1945, 558 persones foren afusellades a Lleida (148 sense judici) i 169 persones moriren a la presó.

També es vol eliminar el de Casimiro Sangenís, alcalde franquista (1967-1974), president de la Diputació de Lleida, voluntari en la Guerra Civil, terratinent, membre de la Falange de las JONS, delegat provincial del Movimiento i un dels fundadors del "leridanismo".