L'oposició colla Ros i demana un nou informe per resoldre conflicte de la Ramaderia Pifarré

Tots els partits menys C's volen que el govern municipal revisi les accions que pot prendre en aquest litigi

Membres de l'oposició i del govern, abans d'un ple
Membres de l'oposició i del govern, abans d'un ple | Àlvar Llobet
Redacció
19 de gener del 2016
Actualitzat a les 12:46h
Els Grups Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)-Avancem, Comú de Lleida, Crida-CUP, Partit Popular i Convergència i Unió demanaran un segon informe al Secretari General de l’Ajuntament de Lleida per tal de forçar a una solució definitiva envers la problemàtica que viu la Ramaderia Pifarré i en interès de la comunitat de l’Horta de Lleida.

Aquesta proposta coincideix amb la negativa de l’Audiència a permetre a l’explotació dur a terme les mesures cautelars que permetrien l’entrada de camions de pinso per alimentar el bestiar i dur a terme amb normalitat la seva activitat professional.

En la proposta conjunta dels cinc grups polítics adreçada al Secretari General es plantegen fins a sis qüestions perquè es pugui emetre un nou informe. En primer lloc, s’insta a conèixer quines accions pot emprendre l’Ajuntament de Lleida per donar compliment a les conclusions del document d’Agricultura que alertava ja de risc d’epidèmia.

En segon terme, i en referència a la via de servei del tren d’Alta Velocitat, es reclama saber qui n’és el titular; quines són les restriccions de trànsit de vehicles de caràcter agrícola; qui en regula les condicions d’ús; qui en pot modificar la normativa d’ús i qui seria el responsable en cas d’accident.

En tercer ordre, es demana conèixer si el possible accés de vehicles de pinso a través de la via de servei paral·lela al tren comportaria haver de travessar el femer de l’explotació agrícola Ramaderia Pifarré i quines distàncies de seguretat són preceptives amb les instal·lacions sèptiques per tal que un vehicle d’aquestes característiques accedeixi a aquesta explotació. Alhora, també es reclama a Paeria saber si Ramaderia Pifarré cedeix el seu femer com a pas qui s’hauria de fer càrrec de les costes d’inversió milionàries d’aquesta operació o de la indemnització per clausura.

D’altra banda, en quart lloc, es pregunta fins a quin punt vincula a la Paeria la sentencia judicial no ferma de l’Audiència Provincial, per donar permisos que fan efectiva al resolució judicial i si es poden revisar els motius de seguretat que al·lega l’empresa propietària de la finca veïna.

En cinquè terme, s’insta a saber quines accions podria emprendre l’Ajuntament de Lleida per garantir que el dret de pas en litigi fos de titularitat pública i si seria possible fer una expropiació.

Per últim, es pregunta de quin termini disposa l’Ajuntament de Lleida a l’hora d’analitzar i actuar en casos de denúncies per irregularitats urbanístiques i quin és el procediment a l’hora