Giménez Valls creu que segregar el bisbat de Lleida «va ser un error»

El bisbe de Lleida diu que la separació de les diòcesis va provocar el conflicte de l'art | Es mostra preocupat per l'envelliment dels capellans i la manca de seminaristes

Redacció
18 de gener del 2016
Actualitzat a la 13:05h
Salvador Giménez Valls, bisbe de Lleida
Salvador Giménez Valls, bisbe de Lleida | ACN
El bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, considera que el litigi de l'art de la Franja té el seu origen en la segregació del bisbat de Lleida, que es va iniciar el 1955 i va culminar el 1998. Pel prelat, aquesta decisió va ser "un error" que va provocar un enfrontament entre les dues diòcesis en relació a l'art. Sobre aquesta qüestió, Giménez Valls ha indicat en una entrevista a Catalunya Ràdio que el conflicte segueix sense novetat, alhora que ha admès la complexitat de gestionar aquest tema ja que s'hi barregen, també, institucions.

Crisi de prelats a Lleida

Durant la conversa, Giménez Valls ha assegurat que està preocupat pel cansament de molta gent en la fe cristiana, així com també per la manca de seminaristes i l'envelliment dels sacerdots a la demarcació. En aquest sentit, Giménez Valls ha apuntat que molts prelats tenen més de 75 anys, i que actualment no hi ha cap seminarista a Lleida.