​Tres detinguts per atracar un estanc a punta de pistola a Artesa de Lleida

Els arrestats són dos homes de 57 i 42 anys i un noi de 15 anys

ACN
16 de gener del 2016
Actualitzat a les 22:56h
Els Mossos d'Esquadra van detenir dijous dos homes - un de 57 anys i veí de Constantí i l'altre de 42 anys i veí de Lleida-, i un noi, de 15 anys, per atracar un estanc a punta de pistola a Artesa de Lleida. 

El jove va ser traslladat a un centre de menors per ordre de la fiscalia i els altres dos arrestats, que tenien antecedents per fets similars, van passar a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida. 

Les detencions són fruit d'una investigació iniciada després de saber que uns individus planificaven cometre un atracament en un estanc del Segrià. Davant la fiabilitat de les informacions que tenien els Mossos d'Esquadra, el 14 de gener es va muntar un dispositiu de vigilància a Artesa de Lleida. Cap a un quart de vuit del vespre els agents van detectar, circulant a baixa velocitat per davant l’establiment, un vehicle que havia estat robat la nit abans. 

Al cotxe hi anaven dos homes que, després de passar dos cops més pel davant de l'estanc i assegurar que no hi havia cap client, van baixar del vehicle armats amb una escopeta de cartutxos i tapats amb passamuntanyes. Tot seguit, van irrompre a l’estanc amb la clara intenció de cometre l’atracament.

En aquell moment els Mossos que participaven en el dispositiu els van poder reduir sense que ningú resultés ferit. Els agents van comprovar que l’escopeta, retallada i amb els números de sèrie esborrats, estava carregada i en posició de disparar.