L'acusat de violar un discapacitat psíquic a Balaguer nega els fets

La víctima relata que no era la primera vegada que el denunciat abusava d'ell i la fiscalia demana 9 anys de presó

El veí de Balaguer acusat de violar un discapacitat
El veí de Balaguer acusat de violar un discapacitat | Laura Cortés
ACN
14 de gener del 2016
Actualitzat a les 19:13h
L'acusat de violar un discapacitat psíquic a Balaguer el 3 d'octubre de 2013 ha negat els fets durant el judici que s'ha celebrat aquest dijous a l'Audiència de Lleida. L'home, de 37 anys i veí de la capital de la Noguera, ha assegurat que aquell dia ell no era a Balaguer tot i que ha reconegut que anteriorment als fets va mantenir un encontre sexual consentit amb la víctima, concretament una masturbació mútua.

El denunciant, també veí de Balaguer de 35 anys té una discapacitat reconeguda del 65% i, segons els psicòlegs, té una edat mental d'uns 10 anys que el fa vulnerable a qualsevol engany o abús de terceres persones. "És fàcil de convèncer i de condicionar i accepta fer coses que no vol per sentir-se acceptat", han conclòs.

A causa d'aquesta discapacitat, segons els psicòlegs, és incapaç d'inventar-se una història i per tant donen credibilitat al seu discurs. La víctima ha declarat al judici que no era la primera vegada que l'acusat abusava d'ell i que finalment va denunciar els fets perquè aquell dia li va fer mal. La fiscalia demana 9 anys de presó per un delicte d'abús sexual amb accés carnal agreujat.
 
Segons la fiscalia, ha quedat demostrat que, després de trobar-se a la plaça Mercadal de Balaguer, l'acusat va convèncer a la víctima d'anar a casa seva aprofitant la seva discapacitat i amb l'excusa que li volia fer un regal. Una vegada al domicili, prossegueix el ministeri fiscal, el va violar i li va provocat una fissura d'un centímetre a l'esfínter. Aquesta ferida, segons els metges forenses que han declarat, és compatible amb una penetració i destaquen que a la roba interior de la víctima es va trobar una secreció seminal que no es va poder, però, identificar si pertanyia a la víctima, a l'acusat o a una tercera persona.

La defensa ha destacat aquest extrem per al·legar que els fets no queden acreditats i ha demanat l'absolució del seu representat. Subsidiàriament, però, ha demanat que es tingui en compte com a atenuant, en cas de considerar-lo culpable, que pateix un trastorn bipolar. Aquest trastorn, però, segons els forenses, el motiva a ''conèixer i voler'' actes com el que hauria comès.

La fiscalia considera que l'acusat "menteix" quan diu que no va abusar de la víctima i quan diu desconèixer que la víctima pateix una discapacitat. Demana doncs que se li imposin 9 anys de presó per un delicte d'abús sexual amb accés carnal agreujat i que l'acusat indemnitzi la víctima amb 10.000 euros pels danys físics i morals patits.