CCOO denuncia «tractes de favor» en la contractació de personal a la presó de Lleida

El sindicat assegura que s'ha cobert una plaça sense haver informat prèviament als funcionaris

ACN
13 de gener del 2016
Actualitzat a les 17:41h
Imatge de la presó de Lleida
Imatge de la presó de Lleida | Arxiu
El sindicat CCOO ha denunciat davant de les autoritats competents ''irregularitats'' en la contractació de personal al Centre Penitenciari Ponent de Lleida. Consideren que amb la cobertura d'una plaça sense haver informat prèviament als funcionaris s'ha contravingut tots els acords i la legislació vigent amb una ''greu afectació per als treballadors públics''.

El sindicat considera ''intolerables els tractes de favor'' de l'Administració pública, i li exigeix rigor i transparència en la contractació de personal i serveis. L'assignació de la plaça en qüestió, en aquestes condicions, perjudica segons CCOO el col·lectiu de funcionaris adscrits al Departament de Justícia, que no han tingut coneixement de la vacant sense poder-la sol·licitar.

Segons CCOO molts d'aquests funcionaris que no han estat informats són de Lleida i treballen en centres penitenciaris de la resta de Catalunya, per aquest motiu, consideren que se'ls ha negat l'oportunitat d'apropar-se al seu domicili, evitant desplaçaments i riscos.