La Crida denuncia al Síndic que la Paeria incompleix la norma d'usos lingüístics

La formació assegura que l'executiu local està enviat documents en català i en castellà contravenint la normativa vigent

À.Ll
13 de gener del 2016
Actualitzat a la 13:02h
La Crida ha presentat una denúncia al Síndic
La Crida ha presentat una denúncia al Síndic | Àlvar Llobet
La Crida per Lleida-CUP ha denunciat davant del Síndic de la Paeria el fet que l'executiu d'Àngel Ros està incomplint el reglament d'usos lingüístics del consistori. La formació assegura que ha comprovat com l'Ajuntament de Lleida tramet documentació en català i en castellà, una decisió que contravé la normativa vigent, que especifica la preferència del català en els tràmits alhora que destaca que el castellà serà utilitzat sempre i quan es faci una petició expressa.

En aquest sentit, la formació lleidatana indica que ha rebut queixes de lleidatans a qui se'ls hi ha enviat documents en els dos idiomes sense una petició prèvia.

El Síndic estudiarà l'actuació del consistori

En aquest sentit, el Síndic ha informat que ha preguntat sobre aquesta qüestió a la regidora de Cultura de la Paeria, Montse Parra, i que estudiarà l'actuació del consistori un cop hagin rebut resposta.

Un pacte entre PSC i C's que encara no s'ha executat

El passat mes de juliol, el PSC i C's van tancar un acord de cartipàs en el que es concretava un canvi de model lingüístic a la Paeria, un fet que significava, a la pràctica, acabar amb la preferència del català i convertir el consistori en bilingüe. Tot i aquest acord, ni socialistes ni ciutadans han posat fil a l'agulla encara per canviar el model lingüístic.