JARC insta la nova consellera d'Agricultura a «prioritzar» l'activitat dels pagesos professionals

L'organització valora que Meritxell Serret tingui experiència al sector per poder afrontar "de forma urgent" les seves prioritats

Meritxell Serret, nova consellera d'Agricultura
Meritxell Serret, nova consellera d'Agricultura
ACN
13 de gener del 2016
Actualitzat a les 11:09h
L'organització agrària JARC-COAG confia que la que serà nova consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, "doni suport i prioritzi més" els agricultors i ramaders professionals i ajudi "a desencallar els problemes endèmics que arrosseguen".

L'organització, que també ha volgut agrair la tasca realitzada per l'exconseller Jordi Ciuraneta, valora que Meritxell Serret tingui experiència al sector per poder afrontar "de forma urgent" les seves prioritats i té previst demanar-li una reunió per plantejar-li, segons apunten, les seves reclamacions sobre el mal funcionament de la cadena alimentària, els preus baixos en origen percebuts pels productors i assegurar que els ajuts directes arribin a tots els productors.

A l'espera que la nova consellera prengui possessió, JARC-COAG espera que la gestió política de la Conselleria se centri a prioritzar l'activitat dels agricultors i ramaders professionals. En aquest sentit, l'organització agrària ha volgut mostrar la seva disponibilitat en col·laborar i aportar propostes per millorar les condicions del sector productor.

Així, l'entitat demanarà una trobada bilateral amb la nova consellera per plantejar-li les qüestions prioritàries que considera que s'han de resoldre, entre aquestes el que ells plantegen com un mal funcionament de la cadena alimentària, els preus baixos en origen percebuts pels productors i també assegurar que els ajuts directes arribin a tots els productors professionals.

També, JARC-COAG treballarà perquè amb "urgència" es paguin tots els ajuts més importants, entre els quals destaquen els de suport a les inversions (plans de millora), la incorporació de joves, les indemnitzacions compensatòries i els ajuts agroambientals.