Jordi Baiget, un «lampista» convergent proper a Artur Mas

Nascut a Balaguer, el nou conseller d'Empresa i Coneixement ha viscut la política entre bambolines, i des del 2012 ha estat Secretari del Govern de la Generalitat

12 de gener del 2016
Actualitzat a les 22:17h
Jordi Baiget, a la dreta, amb Artur Mas
Jordi Baiget, a la dreta, amb Artur Mas | ACN
Jordi Baiget i Cantons serà aquest dijous el nou conseller d'Empresa i Coneixement de l'executiu de Carles Puigdemont. Nascut a Balaguer l'any 1963, Baiget és un dels convergents que més ha treballat a l'ombra de la primera línia política.

Militant a les Joventuts Nacionalistes de Catalunya, de la Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya i amb carnet de CDC des del 1996, el balaguerí sempre ha estat entre les bambolines del poder sense mai haver-se posat sota el focus mediàtic.
 

Baiget, sortint de la reunió d'aquesta tarada, amb Turull i Jou encara dins la sala 9 del Parlament. Foto: QS/ND


Un home d'Artur Mas amb carnet de CDC des del 1996

El nou conseller ha anat guanyant pes amb els anys com un dels principals assessors i coordinadors interns de CDC, uns càrrecs que l'han convertit en un home proper a l'expresident Artur Mas.

L'any 2004 va ser designat coordinador tècnic dels grups parlamentaris de CiU a Catalunya i a les Corts Generals, i durant la IX Legislatura de la Generalitat de Catalunya va ocupar el càrrec de director general de Coordinació Interdepartamental del Govern de Catalunya.

Secretari del Govern de la Generalitat

Des del 2012, Baiget ha estat Secretari del Govern d'Artur Mas fins aquest dimecres, que assumirà les funcions de conseller. Ell mateix va ser l'encarregat de llegir els principals articles del decret que va firmar Artur Mas el 27 de setembre del 2014 per convocar la consulta del 9-N.