Meritxell Serret, la primera consellera d'Agricultura

Vinculada a l'ANC i a ERC, la nova titular d'Agricultura és una desconeguda en el món polític català | Prudent i diplomàtica, serà estrany veure-la barrejada en polèmiques polítiques

Meritxell Serret, nova consellera d'Agricultura
Meritxell Serret, nova consellera d'Agricultura | Meritxell Serret
12 de gener del 2016
Actualitzat a les 12:14h
La Generalitat de Catalunya mai no havia tingut una consellera d'Agricultura des de la recuperació de la democràcia. Tots els titulars d'aquesta cartera havien estat homes, i aquesta tendència es trencarà aquest dimecres quan Meritxell Serret i Aleu assumeixi la màxima responsabilitat en la conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Una desconeguda en la política catalana

Nascuda a Vallfogona de Balaguer fa 40 anys, Serret no és un personatge conegut en el món polític de Catalunya, on no s'hi ha foguejat mai en primera línia. De fet, el seu nom com a candidata no ha estat damunt la taula fins les darreres hores. L'assumpció del càrrec com a nova consellera serà, doncs, la seva presentació en les altes esferes de la política catalana, que la majoria de vegades ha confiat en un lleidatà la gestió de la cartera d'Agricultura. 

Tot i que el seu càrrec ha estat proposat per ERC, la que serà consellera de la Generalitat no té carnet de militant tot i haver estat regidora per aquesta formació a l'Ajuntament de Vallfogona de Balaguer l'any 2009. El seu vincle amb la formació d'Oriol Junqueras ha estat, però, ondulant, i si bé en alguna ocasió ha estat representant del partit, el cert és que Serret no es va voler presentar a les eleccions municipals del 24 de maig com a candidata de la formació republicana, una decisió que va irritar més d'un dins del partit. 

Vinculada a l'ANC i a la pagesia lleidatana

Parella de Ferran Civit, diputat de Junts pel Sí, Serret és llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona, i ha estat vinculada en els darrers anys a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), on ha estat membre del Secretariat Nacional i coordinadora d'incidència política.

Professionalment, Serret ha treballat a Unió de Pagesos i a Provedella, organisme creat per la Generalitat que estableixen un estàndard de qualitat que garanteix el benestar dels animals. Actualment era coordinadora tècnica de la Fundació Món Rural.

Prudent, diplomàtica i amb domini d'idiomes

Serret serà una consellera que destacarà per la seva prudència i diplomàcia. De caràcter reservat, serà complicat veure la nova titular d'Agricultura fent gras discursos i entrant en polèmiques polítiques, si bé també serà estrany veure-la errar. A part del català i el castellà, Serret parla anglès i francès.