Un esvoranc a la C-147 obliga a donar pas alternatiu a Isavarre

Les precipitacions dels últims dies han fet cedir el mur de pedra de la carretera | El transport escolar a Esterri d'Àneu s'ha desviat per la carretera de Sorpe

Jordi Ubach
12 de gener del 2016
Actualitzat a les 10:23h
El mur de pedra que sustenta la carretera ha cedit, afectant la circulació
El mur de pedra que sustenta la carretera ha cedit, afectant la circulació | @324

Un esvoranc afecta des d'aquest dissabte la carretera C-147, al seu pas per Isavarre. Es tracta, en concret, de la caiguda d'un mur de pedra al punt quilomètric 130 que ha ensorrat la meitat de la via cap al riu Noguera Pallaresa. L'esfondrament ha obligat a regular el trànsit amb pas alternatiu a través de semàfors. Tot apunta que les nevades dels darrers dies i la humitat de la zona, molt propera al riu, han fet cedir el mur.

Aquest dilluns al matí els tècnics de conservació de carreteres han valorat in situ els danys ocasionats en un punt on anteriorment ja s'hi havia col·locat una malla per evitar el que finalment ha acabat succeint. A conseqüència del despreniment, el transport escolar s'ha desviat per la carretera de Borén i Sorpe, un camí alternatiu per arribar a Esterri d'Àneu.

Segons l'alcaldessa d'Alt Àneu, Laura Arraut, es tracta d'una afectació "important" que no ha d'anar a més si no neva en els propers dies. En el cas que ho fes, les màquines llevaneus no podrien passar-hi i el trànsit es veuria desviat per la carretera de Sorpe. En els propers dies s'iniciaran les obres per reparar el tram afectat i restablir la normalitat.