Una dotzena de treballadors reprendran dilluns l'activitat a l'antiga Indox a Anglesola

Els impulsors de la nova firma confien créixer ràpidament i poder ampliar la plantilla fins a un centenar d'empleats en un any

La façana de l'edifici de l'antiga Indox de Tàrrega
La façana de l'edifici de l'antiga Indox de Tàrrega | Oriol Bosch
ACN
08 de gener del 2016
Actualitzat a la 13:53h
Una dotzena de treballadors reprendran dilluns vinents, 11 de gener, l'activitat a l'antiga Indox, en concret a les naus d'Anglesola (Urgell). La plantilla inicial inclou els quatre ex treballadors de la fàbrica que van ser els principals impulsors del projecte empresarial, ara amb el nom d'Indox Spain Energy, que compta amb el capital de dos inversors que ja van reflotar la firma Taurus d'Oliana (Alt Urgell).

Recordem que el passat 18 de novembre el titular del jutjat mercantil número 3 de Barcelona, José Maria Fernández Seijó, va autoritzar a l'empresa catalana Spain Energy la compra de l'antiga Indox de Tàrrega, en fase de liquidació des d'abans de l'estiu. L'operació suposa una inversió de tres milions d'euros. En declaracions a l'ACN, els impulsors de la nova companyia confien créixer ràpidament i poder ampliar la plantilla fins a un centenar d'empleats en un any.
 
De moment l'activitat es concentrarà a les naus d'Anglesola. La nova firma, com ja feia l'antiga Indox propietat de Ros Roca, es dedicarà a fabricar cisternes i dipòsits de transport i emmagatzemament de gasos i carburants derivats del petroli. Els primers dies, però, no hi haurà activitat industrial ja que després d'un any sense activitat cal adequar les instal·lacions i posar a punt la maquinària. Els treballadors es dedicaran a tasques de neteja, a reubicar material i ordenar els magatzems i també s'aprofitarà per tornar aconseguir les homologacions del personal necessàries per reprendre l'activitat laboral.

Fonts de la nova empresa han indicat que confien que el creixement sigui ràpid, en funció de les comandes que rebin. "A mesura que la feina creixi s'anirà contractant gent i esperem que sigui el més ràpid possible", asseguren. Un bon senyal és que els clients de l'antiga Indox han mantingut l'interès durant aquest temps d'inactivitat. "La marca tenia un cert prestigi, tot i que va quedar una mica tocada els últims temps, i ara el que volem és recuperar-lo; el que és cert és que durant la situació de concurs de creditors els clients han anat trucant i estan expectants a veure si reiniciem l'activitat per tornar a treballar amb nosaltres", expliquen.

Les mateixes fonts afirmen que, malgrat serà el marcat el que marcarà el ritme de creixement, continua sent vàlid l'objectiu d'aconseguir una plantilla d'un centenar de persones en un any. Així es va assenyalar al novembre, quan el jutge va autoritzar Spain Energy a comprar l'antiga Indox descartant així les altres dues ofertes, de capital xinès i holandès, que s'havien presentat al concurs.

A més, hi ha interès per contractar treballadors de l'antiga empresa que encara estan a l'atur. De fet, l'expresident del comitè d'empresa, Carles Asensio, ha explicat que alguns dels exempleats han trobat feina però n'hi ha molts que estan a l'expectativa de ser recol·locats a la nova firma en qüestió de mesos.

L'antiga Indox, que va pertànyer al grup Ros Roca, va presentar l'expedient concursal el mes de febrer de l'any passat, en el qual estimava els seus deutes o passiu en 46 milions d'euros. D'aquests, un total de 21 milions d'euros correspondrien a deutes amb diferents entitats bancàries.

En el moment en què va començar la crisi a Indox hi havia 186 persones treballant-hi distribuïdes entre les plantes de Tàrrega, Anglesola i Sant Just Desvern. L'operació d'adjudicació a Spain Energy es va xifrar en un cost aproximat de 3 milions d'euros que corresponien a 2 milions per la subrogació hipotecària de les instal·lacions i 1 milió que es destinava a la compra de material per tornar a posar en marxa la firma.