Cupaires d'Alfés i Borges es plantegen dimitir si hi ha eleccions anticipades

Les dues assemblees locals es mostren decebudes després de la negativa a investir Artur Mas, i alguns dels seus membres deixen oberta la possibilitat de marxar de la formació si finalment hi ha comicis al març

El regidor d'Alfés i diputat provincial Joel Jové
El regidor d'Alfés i diputat provincial Joel Jové | CUP Borges
Àlvar Llobet
07 de gener del 2016
Actualitzat a la 13:48h
Les assemblees locals de la CUP de Ponent segueixen mostrant el seu malestar per la negativa de la formació a investir Artur Mas com a president de la Generalitat. És el cas de les seccions de Borges Blanques i Alfés, que lamenten el "no" al convergent i la més que probable convocatòria d'eleccions anticipades, un fet que obriria la porta a la sortida de la formació d'alguns dels líders cupaires d'aquests municipis.

De fet, en els darrers dies s'ha començat a parlar internament sobre aquesta qüestió a Alfés, i encara que no s'ha fet oficial cap baixa, el cert és que no es descarta que els tres regidors que el partit té al consistori es desvinculin de la CUP.

En aquest context, l'edil, diputat provincial i membre del Secretariat Nacional, Joel Jové, assegura a NacióLleida que la seva posició és la mateixa que la del regidor de Balaguer, Carles Mateu, que va dir que es plantejaria dimitir com a regidor si hi ha eleccions, si bé destaca que els moviments que podria fer en els propers dies està subjecte "al mandat de l'assemblea local".

Superar la lògica de la confrontació per iniciar el procés d'independència

L'assemblea d'Alfés ha defensat la necessitat d'iniciar la legislatura i evitar unes eleccions anticipades, motiu pel qual es desmarquen de la decisió que finalment va prendre l'organització. En la mateixa tessitura es posiciona la CUP de les Borges Blanques, que considera en un comunicat que s'havia de "superar la lògica de la confrontació i la reducció de les decisions polítiques a la mera aritmètica".

La formació de la capital de les Garrigues va proposar que cinc diputats votessin a favor de Mas i cinc en contra, i que en la segona votació es facilités la investidura, una opció que no va ser acceptada.

El regidor Josep Ramon Farran diu que s'ha de fer visible la voluntat de cohesió

El regidor de la CUP a les Borges Blanques, Josep Ramon Farran, assegura davant d'aquesta situació que a partir d'ara l'assemblea local haurà de dialogar sobre l'escenari polític sempre "amb els tempos que nosaltres mateixos ens marquem", i ha destacat la necessitat de fer visible la voluntat de cohesionar el partit que comparteixen molts membres de la formació anticapitalista.