Lleida tanca el Nadal amb una ocupació del 65% i amb 37 milions d'impacte

Les estacions d'esquí del Pirineu lleidatà fregaran els 200.000 forfets venuts entre el 24 de desembre i el 6 de gener

ACN
06 de gener del 2016
Actualitzat a la 13:46h
A Baqueira ha nevat a final de la campanya de Nadal
A Baqueira ha nevat a final de la campanya de Nadal | Marta Lluvich
La demarcació de Lleida tanca aquestes festes de Nadal amb una ocupació mitjana del 65%, tant pel que fa a hoteleria, turisme rural així com càmpings i bungalous. L'ocupació més alta s'ha situat a les zones més pròximes a les estacions d'esquí i el període amb més reserves ha estat per Cap d'Any, quan s'ha ratllat la plena ocupació.

Des del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida valoren positivament aquestes xifres tot i ser inferiors a l'any passat quan l'ocupació mitjana va ser del 80%. A l'espera de tancar les dades aquest dimecres, les estacions d'esquí lleidatanes fregaran els 200.000 forfets venuts entre el 24 de desembre i el dia de Reis. L'impacte econòmic a la demarcació en aquest període es calcula que serà d'entre 35 i 37 milions d'euros.
 
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida fa un balanç "molt satisfactori" de les festes de Nadal amb una ocupació turística del 65% de mitjana, 200.000 forfets venuts i entre 35 i 37 milions d'impacte econòmic.

El seu director, Juli Alegre, ha dit que la davallada respecte a l'any passat, quan l'ocupació va fregar el 80% de mitjana, s'explica perquè l'any passat els dies festius "van caure molt bé i van facilitar molts ponts", però enguany el dia de Nadal i Reis "no han caigut bé", concretament en dissabte i dimecres. L'1 de gener, en canvi, va ser divendres i "es va notar en l'augment de reserves", ha dit.

Per subsectors, en hoteleria, l'ocupació als establiments del Pirineu de Lleida ha estat d'un 65% per Nadal, del 100% per Cap d'Any i del 50% per Reis, segons les dades del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Quant al turisme rural, l'ocupació a tota la demarcació ha estat del 45% per Nadal, el 100% per Cap d'Any i del 55% per Reis. Els càmpings també han obtingut bons resultats, assolint ocupacions del 65% per Nadal, el 100% per Cap d'Any i el 45% per Reis.

Les estacions d'esquí lleidatanes freguen els 200.000 forfets venuts aquests dies

Entorn d'uns 200.000 forfets es calcula que s'hauran venut des del 24 de desembre de 2015 fins al 6 de gener de 2016 a les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida, a l'espera que els complexos tanquin els balanços definitius aquest dimecres. Baqueira Beret ha obert 120 quilòmetres de neu esquiables, Boí Taüll més de 15 quilòmetres i les estacions pallareses d'SkiPallars (Port Ainé i Espot Esquí) han obert el 65% de les seves pistes. Tavascan ha pogut oferir als seus clients l'estació oberta al 100% i Port del Compte ha estat la més limitada amb l'obertura de la zona de debutants.

El director del Patronat de Turisme de Lleida, Juli Alegre, ha destacat la tasca feta per les estacions d'esquí que, any rere any han anat invertint en els complexos. "En un any en què la neu no ha estat tan abundant com hauríem desitjat, han pogut treballar la poca neu que hi havia i els clients han pogut gaudir de l'esquí", ha assegurat.

Alegre ha afegit que, gràcies a la nevada d'aquest dimarts, les previsions d'ocupació i forfets per a aquest pròxim cap de setmana són bones ja que molts nens no tornen a l'escola fins dilluns 11 de gener.