Nit de màgia a Lleida

Melcior, Gaspar i Baltasar han desfilat acompanyats de 14 carrosses que han repartit 2,5 tones de caramels

Els tres Reis Mags han arribat a Lleida aquesta tarda
Els tres Reis Mags han arribat a Lleida aquesta tarda | Laura Cortés
ACN
05 de gener del 2016
Actualitzat a les 21:48h
"Ens hem portat molt bé" ha estat la frase més repetida pels milers de nens i nenes que aquest dimarts al vespre han rebut amb cares d'emoció i crits de benvinguda els tres Reis d'Orient. Melcior, Gaspar i Baltasar han arribat a dos quarts de sis de la tarda a l'estació de Lleida en un tren històric. Tots tres s'han acostat als més petits per recordar-los que avui toca anar a dormir aviat i per recollir alguna carta d'última hora i també algun xumet, que els més petits els lliuren quan ja no el necessiten.

La cavalcada de Reis 2016 a la ciutat Lleida ha repartit unes 2,5 tones de caramels des de les 14 carrosses que han desfilat. El seguici ha comptat amb uns 600 col·laboradors i ha seguit l'itinerari iniciat fa dos anys, des de l'estació de Renfe, passant per la Rambla Ferran, creuant el pont Vell i després el pont de la Universitat, fins a arribar davant de la Paeria on s'ha fet la recepció oficial a Ses Majestats d'Orient.
 
Melcior, Gaspar i Baltasar han arribat, com és tradició, el 5 de gener a les 17.30 hores a l'estació Lleida-Pirineus en un tren històric. Un cop allà, s'han enfilat a les carrosses per iniciar el recorregut que els ha portat pels diferents barris de la ciutat, creuant dos cops el riu Segre.

El recorregut de la comitiva reial s'ha iniciat quan passaven uns minuts de les sis de la tarda a la plaça Ramon Berenguer i ha seguit per Rambla de Ferran, avinguda Francesc Macià, pont Vell, avinguda de les Garrigues, avinguda de València, pont Universitat, avinguda Madrid i avinguda Blondel, fins a arribar a davant del palau de la Paeria.

A més de les 14 carrosses, a la cavalcada hi han participat grups d'animació, bandes de música, els Armats, els gegants de la ciutat i el Marraco, a més dels camions carregats de regals, els Bombers i personal de seguretat. La cavalcada de Lleida ha aplegat, com cada any, unes 25.000 persones i esdevé així, una de les festes populars amb més participació a la capital del Segrià.