Tortell de Reis amb fruita confitada

Les receptes de la popular blocaire Dolors Mateu

El tortell de reis, una tradició
El tortell de reis, una tradició | Dolors Mateu
Dolors Mateu
05 de gener del 2016
Actualitzat el 21 de desembre a les 12:46h
Quan arriba el dia de Reis tots ja estem una mica cansats de tant menjar, descontrol d'horaris, de festa, ... però aquest dia també l'hem de celebrar, no perdonem res! 
 
Ingredients per a 6-8 persones:
150 + 350 gr de farina de força
30 gr. de llevat premsat fresc
130 cc de llet
10 gr de sal
100 gr de sucre
110 gr de mantega pomada
3 + 1 ous
30 cc d'aigua de tarongina
Pell ratllada de mitja taronja
Fruites confitades
 
Escalfeu una mica la llet, desfeu el llevat, afegiu 150 gr de farina, barregeu, tapeu i deixeu reposar uns 20 minuts.

Amb la resta de la farina, la sal, la mantega, el sucre, 3 ous, l'aigua de flor de taronger i la ratlladura, feu una massa, a la qual s'incorpora la barreja del llevat, pasteu bé fins a aconseguir que sigui llisa i que no s'enganxi al recipient en què es treballa i a les mans.
Formeu una bola, tapeu amb un drap o amb film i deixeu que reposi en lloc càlid i sense corrents una hora o fins que dobli el seu volum.
 
Torneu a pastar, doneu-li forma arrodonida i obriu amb els dits un forat central, aneu-lo fent gran i doneu-li  forma de tortell. Poseu aquest a la safata del forn coberta amb paper sulfuritzat, cobriu amb un drap i deixeu que llevi durant una hora.
 
Pinteu la superfície del tortell amb ou batut, afegiu les fruites confitades, pressioneu una miqueta i fer coure al forn a 180º (pre-escalfat) durant uns 20-25 minuts.
Treure’l, deixeu refredar a sobre d'una reixeta i si es vol es talla horitzontalment, es col·loca una fava i una figureta de rei en la part del tall.
Es pot farcir amb nata muntada, trufa o crema.
 
NOTA: La quantitat de comensals és orientativa.
** Mantega pomada és la que s'ha deixat a temperatura ambient fins que queda tova.
** Si no us desenganxa la massa del recipient o dels dits, se li pot afegir una mica més de farina.
** El temps al forn és orientatiu ja que depèn de cada forn.