​El Sobirà és la comarca catalana amb més alumnes de FP que estudien fora

Segons l'estadística de la mobilitat obligada per raó d'estudi de l'Idescat

Redacció
26 de desembre del 2015
Actualitzat a les 12:25h
Diversos joves estudiant mecànica, en una imatge d'arxiu
Diversos joves estudiant mecànica, en una imatge d'arxiu | ACN

Diversos joves estudiant mecànica, en una imatge d'arxiu. Foto: ACN


El Pallars Sobirà és la comarca catalana amb més alumnes d'ensenyaments no universitaris que estudien fora del municipi on resideixen durant el escolar curs 2014-2015, segons l'estadística de la mobilitat obligada per raó d’estudi de l'Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Aquesta comarca del Pirineu registra el percentatge més baix d'alumnes que resideixen al mateix municipi que estudien (55,8%).

Al Pallars Sobirà li segueixen, de lluny, les comarques del Priorat (61,89%), les Garrigues (66%) i la Terra Alta (68%). En l’extrem oposat, es situa la comarca del Segrià que registra el percentatge més alt d’estudiants que resideixen al mateix municipi (84,8%) de la demarcació. A nivell català, el percentatge més alt és pel Barcelonès, amb el 93,87%.

Al Pallars Jussà, el percentatge d'alumnes que resideixen al mateix municipi que estudien és més alt i se situa al 77,68%. L’Alt Pirineu i Aran, amb el 72,7%, té el percentatge més baix d’alumnes catalans que estudien al mateix municipi on resideixen