Ros desmenteix la Guàrdia Urbana i nega que ordenés que els radars no multessin a 65 km/h

L'alcalde de Lleida diu que ell no va donar cap ordre, una versió que contradiu un e-mail del cap de la policia de la ciutat que especificava la implicació directa del polític socialista en aquest cas

23 de desembre del 2015
Actualitzat a les 16:57h
Ros, durant el ple amb Mínguez i Larrosa
Ros, durant el ple amb Mínguez i Larrosa | Salva Miret
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, insisteix en el fet que ell no ha donat cap ordre a la Guàrdia Urbana de la ciutat per regular el límit de velocitat a partir del qual els radars multen els conductors. El paer en cap ha apuntat en el ple ordinari d'aquest dimarts que els límits de tolerància dels radars varien en funció de les decisions de la policia local, una afirmació que desmenteix la versió de l'intendent cap de la Guàrdia Urbana, que el 28 de juliol del 2014 va enviar un escrit per correu electrònic al responsable de la secció de mobilitat d'Arnó, l'empresa que va rebre la concessió per instal·lar els radars a la ciutat.

L'e-mail, que també va ser enviat a la regidora de seguretat Sara Mestres, comença amb un "et faig a mans aquest correu del nostre alcalde, el qual deixa paleses les ordres que em va transmetre ahir per la nit". La paraula "ordres" torna a sortir dues línies més avall, quan es detallen les condicions que posa Ros a l'empresa, que "es resumeixen en dos". La primera és que el radar "ha de funcionar única i exclusivament a partir dels 65 km/h" i que "sota cap concepte es poden fer fotografies a velocitats inferiors".

La segona ordre de Ros notificada pel policia és que serà el propi paer en cap el que decidirà quan començaran a funcionar els radars en fase de proves, una decisió que en el mateix escrit es preveu que sigui "a partir del dia 1 d'agost".

En resposta al portaveu de CiU, el paer en cap s'ha reafirmat en el fet que ell no va donar cap ordre, alhora que ha remarcat la diferència entre una ordre donada directament per ell i una altra que dóna un tercer en el seu nom.