Catalunya Sí que es Pot col·loca Sara Vilà al Senat espanyol

La que va ser candidata per Lleida el passat 27 de setembre serà senadora per designació autonòmica

Europa Press
22 de desembre del 2015
Actualitzat a les 18:42h
Sara Vilà serà senadora
Sara Vilà serà senadora | ICV
La que va ser candidata de Catalunya Sí Que Es Pot per Lleida a les eleccions autonòmiques del 27 de setembre, Sara Vilà (ICV), serà la senadora per designació autonòmica que li correspon al grup del Parlament que lidera Lluís Rabell, han explicat a Europa Press fonts de la formació.

Vilà, que en l'anterior legislatura va ser diputada del Parlament, és portaveu del corrent ecosocialista 'Compromís per la independència', sorgida a principis d'any pel desacord amb la Convenció Nacional d'ICV de proposar que Catalunya es constitueixi com un estat lliure en el marc d'un estat espanyol plurinacional.

Vilà diu que el Senat és una cambra "inútil" i que s'ha de "sacsejar"

La candidatura de Catalunya Sí Que es Pot ha dit que va al Senat "per sacsejar-lo, per obrir-lo, per a revolucionar-lo". "Necessitem acabar amb una cambra inútil i farcida de privilegis i necessitem aixecar al seu lloc una verdadera cambra territorial".

Vilà ha dit ser "molt conscient que a dia d’avui el Senat tal i com està plantejat és una cambra inútil, una cambra de doble lectura de les lleis que de poc serveix i molt més si tenim en compte la majoria absoluta del PP" en aquesta cambra. De fet, la senadora proposada pel grup parlamentari de Catalunya Sí Que es Pot ha recordat que qui "està obstaculitzant la reforma del Senat de fet és sobretot el PP i PSOE, que en surten molt beneficiats enviant-t’hi tots els càrrecs provincials que surten de primera línia política".

Què és la designació de senadors autonòmica?

La designació delssenadorspels parlamentsautonòmicses configuracom unaelecció indirectaode segongrau,enel sentit quenosóntriats per la poblacióperòsí perrepresentantselegits als Parlaments.L'únicrequisitque la Constitucióexigeixésel d'assegurarla representació proporcional, fet que suposareservaracadaGrupParlamentari delrespectiuParlament unnombred'esconsproporcionala la seva forçanumèrica.