Tres independentistes i una federalista

Aquests són els perfils dels quatre diputats lleidatans que han estat escollits pels lleidatans

Àlvar Llobet
21 de desembre del 2015
Actualitzat a les 18:47h
Toni Postius ha guanyat aquest diumenge les eleccions a Lleida
Toni Postius ha guanyat aquest diumenge les eleccions a Lleida | CiU

Toni Postius Terrado. Democràcia i Llibertat

31 anys. Nascut a Lleida. Ha estat una de les cares polítiques del 2015 a la demarcació. Candidat de CiU a les eleccions a la capital del Segrià el passat 24 de maig, és l'actual cap de l'oposició a la Paeria.

Enginyer Tècnic en Informàtica de Gestió per la Universitat de Lleida i Llicenciat en Dret, el nou diputat al Congrés va entrar en política a través de les Joventuts Nacionalistes de les Terres de Lleida (JNC), on va ser cap local i més tard president. L’any 2011 va entrar com a regidor a l’Ajuntament de Lleida. Ha exercit també tasques de gerent de Convergència.
 

Xavier Eritja, diputat d'ERC al Congrés Foto: ERC Lleida


Xavier Eritja Ciuró. ERC

45 anys. Nascut a Sallent. Llicenciat en història, és conegut a les terres de Lleida per ser president de l'Ateneu Popular de Ponent entre 2006 i 2012 i de la territorial d'Òmnium Cultural entre 2014 i 2015. El nou diputat republicà va ser portaveu de Lleida Decideix i membre fundador de l'Assemblea Nacional Catalana a Lleida.
 

Jaume Moya, diputat al Congrés per En Comú Podem Foto: ECP Ponent


Jaume Moya Matas. En Comú Podem

43 anys. Nascut a Barcelona, viu al municipi de Florejacs, a la comarca de la Segarra. Llicenciat en Dret i procurador de Tribunals, el nou diputat d'En Comú Podem per Lleida ha estat vinculat en els darrers a nombrosos moviments socials i a entitats independentistes. Moya ha fet tasques de coordinador a la Segarra de l’ANC, de secretari de la plataforma Torrefeta i Florejacs per la Independència i del Fòrum l’Espitllera. 

Soci d'Òmnium Cultural, Moya s'ha implicat en la lluita contra el Fracking essent el portaveu del col·lectiu que en demana l'aturada a Catalunya, i ha estat un dels promotors del Multireferèndum. És autor del llibre "Els castells de la Segarra" i dirigit set edicions de la Fira de Florejacs.
 

Mònica Lafuente serà diputada al Congrés Foto: PSC


Mònica Lafuente De la Torre. PSC

42 anys. Nascuda a Osca. La trajectòria professional de la nova diputada socialista ha estat vinculada al PSC, on ha tingut diversos càrrecs des de l'any 2003. Llicenciada en dret per la Universitat de Lleida, Lafuente va ser regidora a l'Ajuntament de Mollerussa del 2003 al 2007, i del 2006 al 2010 va desenvolupar tasques de cap de gabinet de la Conselleria d'Agricultura, dirigida per Joaquim Llena.

Lafuente també ha passat pel Parlament de Catalunya, del 2010 al 2012, un any on va acabar també amb la responsabilitat de Secretària d’Organització de la Federació del PSC de les Comarques de Lleida, un càrrec que va ocupar durant vuit anys.