CUP

El diputat de la CUP Ramon Usall plega per «raons estrictament personals»

El cap de llista de l'esquerra independentista a Lleida ho ha anunciat al consell polític que s'està celebrant aquest dissabte a Artés

per Redacció, 19 de desembre de 2015 a les 13:48 |
Ramon Usall, primer diputat de la CUP a Lleida | Àlvar Llobet
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de desembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ramon Usall, diputat de la CUP, ha decidit renunciar al seu càrrec "per raons estrictament personals". El cap de llista de l'esquerra independentista a Lleida ho ha anunciat al consell polític que s'està celebrant aquest dissabte a Artés (el Bages).

En una carta que ha distribuït la CUP, Usall explica que "per raons estrictament personals (per salut personal i familiar, m’atreviria a precisar)", ha decidit que "passi el que passi en els propers dies" a principis de gener renunciarà a la seva acta de diputat al Parlament de Catalunya.


L'encara diputat –el primer que la CUP ha obtingut a Lleida- demana al conjunt de la militància de la formació "mil gràcies", "cent mil perdons" i un "milió d'il·lusions". La número 2 de la formació de l'esquerra independentista és l'aranesa Mireia Boya.

Més informació en els propers minuts

 
Una acta, mil gràcies, cent mil perdons, un milió d'il·lusions, per Ramon Usall
Una acta. Deixeu-me, companys i companyes de lluita, que comenci aquestes línies que he cregut convenient adreçar-vos anant directe a barraca. Per raons estrictament personals (per salut personal i familiar, m’atreviria a precisar), he decidit, passi el que passi en els propers dies, que a principis de gener renunciaré a l’acta de diputat al Parlament de Catalunya que el passat 27 de setembre vaig tenir l’orgull d’obtenir encapçalant la llista de la CUP-Crida Constituent a la demarcació de Ponent i el Pirineu. No crec que això suposi massa problema. Penso fermament, com sempre hem dit, que no hi ha ningú imprescindible. O que en tot cas, ho som tots i totes.

Mil gràcies. No puc anunciar una decisió com aquesta sense fer alhora un sincer agraïment a aquells i aquelles que van fer possible que la veu de l’esquerra independentista de les meves contrades fos present, en un moment històric com l’actual, en un Parlament català que volem constituent. Així doncs, deixeu-me que faci arribar mil gràcies a les desenes de companys i companyes que van dipositar en mi la seva confiança atribuint-me l’honor d’encapçalar la seva llista. Unes gràcies que també vull adreçar als milers de ciutadans i ciutadanes que van optar per un instrument tan senzill però alhora tan poderós com una papereta, la nostra, eina al servei de la construcció de la República Catalana.

Cent mil perdons. Si ara amb el meu gest, o abans de qualsevol altra forma, no he estat a l’alçada de la confiança que tota aquesta gent va dipositar en la meva persona, deixeu-me que els presenti cent mil perdons. Uns perdons que, en majúscula, també vull fer arribar als valents i valentes que formen el Grup Parlamentari de la CUP-Crida Constituent. Uns perdons que us trasllado també a tots vosaltres, companys i companyes de lluita.

Un milió d’il·lusions. Per paradoxal que pugui semblar, aquesta és una renúncia carregada d’il·lusió. D’il·lusió perquè la filla que la meva dona duu al ventre pugui néixer, o com a mínim créixer, en un país lliure. Perquè ho faci en aquesta anhelada República Catalana independent, democràtica, justa i igualitària. Per això van lluitar les generacions combatents que ens van precedir, i per això continuarem lluitant nosaltres. Ben aviat tindré, personalment, una acta menys però alhora un milió d’il·lusions més per fer, ara i aquí, realitat la independència i la justícia social a la nostra terra.

Ramon Usall

Lleida, 18 de desembre de 2015.

 

 

També hauries de llegir
Fa 311 setmanes

Mireia Boya, l'ambientòloga occitanista

Arxivat a:
Política, CUP, Ramon Usall
Participació