El Banc Mare Nostrum cedeix 24 pisos per a lloguer social a Lleida

A través d'un conveni amb la Paeria, que preveu sumar 200 pisos més en un any per a la borsa d'habitatges, que se sumarien als 500 actuals

ACN
19 de desembre del 2015
Actualitzat a la 13:26h
La Paeria ha firmat el conveni amb el banc
La Paeria ha firmat el conveni amb el banc | Paeria
El Banc Mare Nostrum i la Paeria han signat un conveni aquest divendres que recull la cessió de 24 estudis i pisos d'una habitació per a lloguer social a Lleida. L'Ajuntament preveu sumar 200 pisos més en un any per a la borsa d'habitatges, que se sumarien als 500 actuals. Els allotjaments cedits per Mare Nostrum els gestionarà l’Oficina Local d’Habitatge a través de la Xarxa de Mediació per al Lloguer Social i seran assignats a col·lectius especialment vulnerables. El preu de renda mensual serà de 185 euros els estudis i 195 euros els allotjaments amb un dormitori.
 
Els allotjaments estan situats en un edifici del carrer Carrasco i Formiguera de Lleida, que actualment és propietat del Banc Mare Nostrum. Set dels allotjaments són tipus estudi i la resta tenen un dormitori. La propietat els cedeix nous, moblats i amb aire condicionat.

Els destinataris prioritaris dels allotjaments són persones joves menors de 35 anys, persones majors de 65 anys, dones víctimes de violència de gèneres i altres col·lectius afectats per situacions catastròfiques.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat que "el conveni signat avui és el primer d'un conjunt d'acords als quals volem arribar amb diverses entitats bancàries per aconseguir durant un any fins a un total de 200 habitatges que, entre compra i convenis de cessió, se sumaran als aproximadament 500 habitatges que formen part actualment a la Borsa d'Habitatges de l'Ajuntament de Lleida". "L'objectiu de la política d'habitatge de l'Ajuntament de Lleida és que tota persona tingui un habitatge digne", ha afegit l'alcalde. El paer en cap ha recordat que "la Paeria aposta clarament les polítiques d'atenció social als col·lectius més desfavorits".

D'altra banda, la Paeria ha requerit a les companyies d'aigua, llum i gas els consums registrats en centenars de pisos a Lleida per poder acreditar la seva consideració legal de "pis buit", segons ha explicat el tinent d'alcalde i regidor d'Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa.

La Paeria destinarà a lloguer social el tercer habitatge aconseguit amb el dret de tempteig

L'Ajuntament de Lleida també ha informat que ha obtingut l'autorització de la Generalitat per exercir el dret de tempteig en un altre habitatge provinent d'una execució hipotecària, d'acord amb la Llei 24/2015 de la Generalitat de Catalunya. L'habitatge s'incorporarà al parc d'habitatges municipals i serà destinat a lloguer social.

Els criteris en què es basa l'Ajuntament de Lleida per exercir el dret de tempteig d'un habitatge és que sigui habitable, accessible i estigui en bones condicions, a més a més que la relació m2/preu sigui ajustada al mercat. Cal recordar que la Comissió Tècnica d'Habitatge de la Paeria és l'encarregada d'avaluar les propostes d'habitatges prèvia inspecció.