La fiscalia demana arxivar la denúncia pel fals cartell del Carnaval de Solsona que convidava a «matar espanyols»

El ministeri públic considera que no hi ha indicis de participació de cap organisme públic

Redacció
18 de desembre del 2015
Actualitzat a les 16:09h

El polèmic cartell

La fiscalia de Lleida ha demanat al Jutjat de primera instància i instrucció únic de Solsona que arxivi la denúncia presentada per Manos Limpias contra els responsables d'un cartell del Carnaval on es podia llegir 'Vine a matar espanyols en un ambient festiu, pacífic i familiar'. Tant l'Ajuntament com els organitzadors de la festa es van desvincular del pòster.Un veí de Sitges de 56 anys va confessar posteriorment ser-ne l'autor, però va negar davant del jutge que difongués la imatge. 

Després de la investigació, la fiscalia demana el sobreseïment provisional del cas en considerar que no hi ha cap indici de participació de l'Ajuntament de Solsona, ni de l'organització del Carnaval, així com tampoc de cap organisme públic. A més, també recull en el seu escrit que no resulta degudament acreditat cap delicte, que el cartell no existia físicament i que és un fotomuntatge fet després a la celebració del Carnaval per un particular.

Manos Limpias va presentar la denúncia el 24 de febrer contra el consitori i l'Associació de Festes del Carnaval davant de la Fiscalia Superior de Catalunya i el jutjat de Solsona per "haver aprovat un cartell xenòfob, ple d'odi i violència".