Balaguer augmentarà les freqüències i els horaris dels busos cap a Lleida

Jordi Ignasi Vidal assegura que el servei es combinarà amb el de tren amb la intenció de garantir una ampliació dels trajectes entre les dues ciutats

À.Ll
16 de desembre del 2015
Actualitzat a les 18:17h
Jordi Ignasi Vidal, amb Esther Guarné i Carlos Garcia
Jordi Ignasi Vidal, amb Esther Guarné i Carlos Garcia | Àlvar Llobet
L'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, ha assegurat aquest dimecres que la ciutat tindrà en els propers mesos un nou servei de busos que connectarà la capital de la Noguera amb Lleida, i que comptarà amb una major oferta de freqüències i una ampliació dels horaris.

El primer edil de la ciutat ha anunciat en la tradicional trobada nadalenca amb la premsa que el consistori està negociant amb l'Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM) de Lleida la implantació d'aquest nou servei, que, segons ha dit, s'haurà de coordinar amb els horaris del tren que van cap a la capital de Ponent, més si es té en compte que està previst que a partir de Setmana Santa entrin en funcionament els nous combois de la línia que uneix Lleida amb la Pobla i que passa per Balaguer.

Sobre aquesta qüestió, Vidal ha indicat que el bus urbà de la ciutat s'haurà d'adaptar al servei de tren de manera que un mateix bitllet serveixi per utilitzar els dos mitjans de transport.

Vidal ha indicat que aquesta oferta serà similar a la línia que ja s'ha obert entre Lleida i Alfarràs, coneguda com exprés.cat. En aquest sentit, l'alcalde republicà ha assegurat que l'ATM té la voluntat de concretar aquest servei.

Vidal destaca que el nou executiu de la ciutat ha reconduït i solucionat problemes 

Vidal ha repassat la tasca del nou govern municipal, format per ERC, PSC i Balaguer Ara Sí, i ha defensat la gestió del seu executiu en temes com el de la renovació interna del consistori, la posada en marxa del viver d'empreses, l'adquisició del nou camió de les escombraries o el fraccionament d'alguns impostos com el de l'aigua, que es cobrarà trimestralment a partir d'ara.

Un nou concepte de fira

L'alcalde de Balaguer també ha fet referència al model de fira que vol implantar el nou executiu local. Després que el govern de Josep Maria Roigé refundés el certamen i el bategés amb el nom de Fira Q, l'equip de Vidal pretén retocar alguns dels punts de la fira per fer-la viable. "La que es feia fins ara era molt cara, i no era viable" ha dit Vidal, que ha anunciat que s'ha creat una comissió de Fira Balaguer que posarà les bases a partir de les quals es bastirà la nova edició, que tindrà un caire més comercial.