Clatellada de Tardà a la CUP per haver demanat l'abstenció: «Només els derrotats abandonen la trinxera»

El número 2 d'ERC al Congrés està convençut que els abstencionistes ploraran si el diumenge guanyen els unionistes

À.Ll / ACN
16 de desembre del 2015
Actualitzat a la 1:46h
Joan Tardà, aquest dimarts a Lleida
Joan Tardà, aquest dimarts a Lleida | Aleix Moldes
El número dos a la llista electoral d'Esquerra Republicana al Congrés, Joan Tardà, ha enviat un missatge aquest dimarts des de Lleida a la CUP, que aquest matí ha fet una crida a l'abstenció a les eleccions del 20D, al·legant que participar-hi implica 'legitimar el marc polític espanyol'.
 
"No podem cridar  a l’abstenció: només abandonen les trinxeres els exèrcits derrotats", ha dit Tardà. "Què sentirà l'independentista que el diumenge no vagi a votar si a la nit guanyen els unionistes? Fem una crida al seny: ara el que toca és votar. Catalans a les urnes!", ha afegit.

Eritja crida a consolidar la desconnexió amb Espanya
 
En un acte al Pavelló Municipal de Magraners que ha reunit més de 250 persones, el cap de llista de Lleida, Xavier Eritja ha defensat que el proper diumenge s'ha de fer un pas més per consolidar la desconnexió de Catalunya amb Espanya tal com es va fer per primer cop a les urnes el passat 27 de setembre.
 
L’acte l'ha conclòs el cap de llista d'Esquerra Republicana al 20D, Gabriel Rufián: 'El canvi és aquí i ara, i es diu procés d’autodeterminació. Ja tenim la majoria, què més hem d'esperar?', ha dit en un missatge dirigit a Podemos.