El Bisbe Xavier Novell obre la Porta Santa de la Catedral de Solsona

Ha inaugurat l'Any Jubilar a la Diòcesi de Solsona

Ramon Estany
15 de desembre del 2015
Actualitzat a les 0:43h
1200_1450115411IMG_20151214_184255
1200_1450115411IMG_20151214_184255

Mns. Xavier Novell, obrint la Porta Santa Foto: Ramon Estany


Aquest diumenge a les 5 de la tarda, les campanes de la Catedral de Solsona han repicat com en les grans ocasions, anunciant l'inici de l'Obertura de l'Any de la Misericòrdia, proclamat pel Papa Francesc. Com la resta de diòcesis, Solsona ha preparat un acte solemne al qual hi han assistit nombrosos fidels, preveres i religiosos d'arreu del Bisbat.
La cerimònia ha començat a la Plaça de Palau, on a travès d'un audiovisual i la música del grup cristià WORSHIP, s'ha anat explicant als fidels que és l'Any de la Misericòrdia, quines accions s'oferiran des de la diòcesi per guanyar el Jubileu.

Un cop feta aquesta preparació, ha començat el ritual propiament dit de l'obertura de la Porta Santa. S'ha llegit l'Evangeli, i tot seguit, el Bisbe i  el presbiteri diocesà, encapçalats per la Creu Processional, s'han dirigit a la Porta d'entrada de la Catedral de Solsona, que estava tancada. Un cop allí, el bisbe ha picat la porta amb el bàcul episcopal, i aquesta s'ha obert, entrant en processó tot el clergat i el poble fidel.
Ja dins la Catedral, Mons. Xavier Novell s'ha adreçat als fidels en la seva Homilia i s'ha donat pas a unes ofrenes, que han servit per explicar tots els àmbits de l'Any de la Misericòrdia.

Acabada la celebració, després de dues hores, s'ha servit als Claustres de la Catedral un berenar.
 

Processó d'entrada a la Catedral de Solsona Foto: Ramon Estany
 

Moment central de la celebració a dins la Catedral

Moments previs a l'obertura de la Porta Santa