Dos solsonins creen un joc per desenvolupar les emocions dels infants

El van presentar i posar a la venda durant la Fira del Tió

per Ramon Estany, Solsona | 11 de desembre de 2015 a les 09:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de desembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Pilar Marmi, Domènec Marmi i Laia Cases, a la parada que tenien a la Fira del Tió


Laia Cases, pedagoga solsonina, sap que educar emocions aporta un millor benestar personal i social i que l’educació emocional és important treballar-la des de la infància, oferint als nens la possibilitat de reconèixer i gestionar els diferents estats emocionals.


Cases creu també que per tal d’educar als infants emocionalment, és essencial, començar a parlar de com ens sentim, ser conscients de les nostres emocions i del que ens passa quan les sentim i quan les senten els altres.  

I un primer pas per poder acompanyar als infants en el desenvolupament d’una bona Intel·ligència Emocional és potenciar la consciència emocional, donar als infants el vocabulari necessari per detectar i anomenar les seves emocions.

Ajudar-lo a reconèixer quan està trist, quan està enfadat, sorprès i alegre no només l'ajudarà a ser més conscient d'ell mateix, sinó que també potenciarà reconèixer-ho en els altres, i fomentar així la seva empatia. 

Per tot això, han dissenyat, ajudats de la mà del grafisme del dissenyador també solsoní Domènec Marmi, el Memory de les Emocions, un joc de taula que ens permet introduir la comunicació emocional en situacions de joc, d’una manera agradable, divertida i social.

Aquest joc treballa l'alegria, la sorpresa, la ràbia, la tristesa, la por i fins i tot, la vergonya, d'una manera divertida.  I com a valor afegit, es treballa l’autoestima dels infants amb els regals emocionals, que ens fan adonar que ens podem sentir bé  a partir del donar i del rebre, del gaudir plegats i del compartir.  

Així, a través de la carta del Cor i l’Estrella, els infants donen i reben regals com una paraula d'agraïment, un desig pels altres, un elogi o una abraçada. 
 

El Memory de les Emocions, que es va presentar aquesta Fira del Tió a Solsona ja s'ha posat a la venda en alguns establiments i també a través de la botiga online http://www.innovacioeducativa.com

A més a més, es pot trobar tant en català, castellà i anglès.

Domènec Marmi - Dissenyador gràfic

El 2010 va començar els estudis universitaris cursant el Grau en Arts i Disseny a l’Escola Massana de Barcelona, on finalment es va especialitzar en Narració Visual.
Durant aquest temps, ha estat actiu en la seva professió, col·laborant com a vinyetarie en la plataforma periodística digital SomAtents (2013), com a trainee de l’equip creatiu de Little Buddha Agency (2014-2015) i en diferents entitats com l’Ajuntament de Solsona o l’Associació de Festes del Carnaval de Solsona.
Il·lustrador i dissenyador gràfic d'e-mocional. Creador de materials pedagògics.
Troba'l a Linkedin i a Tumblr
 
Laia Casas - Idea Pedagògica

Es va diplomar com a mestra especialitzada en pedagogia terapéutica i ja quan realitzava la seva tasca docent, li interessava molt la relació entre emoció i aprenentatge.
Posteriorment, es va formar en el màster d'educació emocional i benestar per la UB, i en psicologia de la comunicació i la cognició per la UAB. Finalment, va realitzar el màster en programació neurolingüística i una especialització en neurociències aplicades a l’educació.
Després d’exercir uns anys com a mestra, va decidir dedicar-se a la seva passió, seguir investigant com aprenem amb l’objectiu de divulgar i formar als agents educatius per a oferir a les futures generacions, un aprenentatge compatible amb el cervell.

 

Participació