El COU del Montsec ha augmentat un 18% el nombre de visitants aquest any

El Centre d'Observació de l'Univers ha superat els 26.000 turistes durant el 2015

ACN
10 de desembre del 2015
Actualitzat a la 13:47h
Un moment de la roda de premsa de presentació de les dades
Un moment de la roda de premsa de presentació de les dades | Oriol Bosch

Un moment de la roda de premsa de presentació de les dades Foto: Oriol Bosch


El Centre d'Observació de l'Univers (COU) del Montsec, situat a Àger (Noguera), superarà aquest 2015 els 26.000 visitants, xifra que representa un 18% més que l'any passat. La dada s'ha donat a conèixer després de la reunió de balanç anual d'aquest equipament que ja ha rebut 170.000 visites en els seus prop de 6 anys en funcionament. L'any que ve ampliarà l'oferta amb la posada en marxa de la nova aula telescopi que es batejarà amb el nom de l'astrònoma catalana Assumpció Català.

D'altra banda, també s'han revelat les dades del primer estudi sobre el coneixement d'astronomia dels joves a Espanya encarregat pel Parc i que indiquen que el 94% diuen tenir curiositat per saber què passa al cel però només el 56% coneixen què es fa als planetaris.

Impacte econòmic de prop d'un milió d'euros en el sector turístic
 
L'increment de visitants del COU ha implicat un creixement proporcional de l'impacte econòmic envers el sector turístic del Montsec. Tenint en compte els acurats estudis elaborats darrerament que establien en 750.000 euros l'impacte econòmic que generen 20.000 visitants, l'estimació aplicada sobre els 26.000 visitants d'enguany es situa en un impacte de prop d'un milió d'euros, a banda del manteniment de nou llocs de treball directes.
 
Precisament per avançar en la dinamització turística del coneixement, el Montsec ha signat aquest any un conveni de col·laboració amb el Cabildo Insular de la Palma per a la futura creació d'una Xarxa de Destinacions d'Astroturisme, que ha de permetre el treball conjunt en l'estudi, promoció, foment, difusió i comercialització dels diferents serveis i productes turístics coincidents en les respectives destinacions i reserves Starlight (estels, natura i oci actiu).