La Junta Electoral ordena al PSC de Tremp la retirada de 13 banderoles

Els socialistes han penjat les banderoles sense permís a la rambla Doctor Pearson | La Junta Electoral n'ha dictaminat la seva retirada abans d'aquesta matinada | Democràcia i Llibertat va denunciar els fets a l'Ajuntament de Tremp

Jordi Ubach
10 de desembre del 2015
Actualitzat a la 13:00h
Les banderoles seguien penjades aquest dimecres
Les banderoles seguien penjades aquest dimecres | Jordi Ubach

La Junta Electoral de Zona de Tremp ha comunicat al Partit Socialista de Catalunya (PSC) la imminent retirada de les banderoles electorals de la rambla Doctor Pearson de Tremp al no disposar d'autorització i per no ser un espai hàbil per aquest tipus de propaganda. La decisió arriba després de les al·legacions presentades a l'Ajuntament de Tremp per Democràcia i Llibertat, en les que es denunciava la col·locació d'un total de 13 banderoles amb propaganda electoral del PSC als fanals de la rambla, un espai on no se'n poden col·locar ja que no està cedit a la Junta Electoral.

Els fets es remunten al passat dissabte dia 5, quan el PSC va penjar sense el permís les banderoles en 13 fanals de la rambla Doctor Pearson de Tremp. El dilluns dia 7, membres del partit Democràcia i Llibertat van denunciar els fets davant l'Ajuntament de Tremp, que és el titular dels fanals, requerint la retirada de les banderoles. El consistori trempolí, previ informe de la Policia Local, va notificar als membres del Grup Municipal del PSC a Tremp la retirada de la propaganda el mateix dilluns, però la resposta va ser que no representaven el PSC, sinó a Compromís per Tremp, nom amb el que van concórrer en les darreres eleccions municipals.

Així, l'Ajuntament es va veure obligat a derivar d'urgència la comunicació a la Junta Electoral de Zona, que ha acabat dictaminant aquest dimecres la retirada de les banderoles abans de la matinada d'aquest dijous. En cas de no fer-ho de manera voluntària dins d'aquest termini, es requerirà "l'auxili de la força pública", segons l'acta de la Junta Electoral de Zona.

El PSC va demanar permís un cop penjades les banderoles

Segons consta en l'acta de la Junta Electoral, el grup socialista de Tremp va demanar permís a l'Ajuntament per col·locar les banderoles un cop ja les havia penjat. Ho va fer a través d'un escrit redactat el 7 de desembre com a resposta al comunicat rebut i entrat a l'Ajuntament aquest dimecres dia 9. En aquesta carta, signada per un representant del PSC, el partit demana al consistori "que es tingui per autoritzada la instal·lació ja efectuada", al·legant que un "nombre important" dels fanals del municipi posats a disposició de la Junta Electoral "estan ocupats per banderoles publicitàries de la Marató de TV3 i per l'enllumenat nadalenc".

La Junta Electoral no ha tingut en compte les al·legacions del partit socialista, que haurà de retirar les banderoles aquest mateix dimecres abans de la mitjanit. De moment, aquest vespre les banderoles seguien als fanals de la rambla trempolina.